pitanje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:00 am
pitanje
Razlozi zbog kojih se moze javiti nelagoda ili bol pri seksualnom odnosu, ali samo kada su u pitanju neke poze - konkretno poza otpozadi i njene varijante.
Hm... nisam lekar ali evo kako sam ja to shvatila, posto mi se par puta desilo da osetim da me u toj pozi malo zaboli. Mislim da je tom polozaju penetracija prilicno duboka i da mozda u nekom trenutku tvoj partner glavicem dodirne ili cak gurne grlic i da te to zaboli. A isto tako mislim da se u toku ciklusa polozaj materice (koliko je spustena, koliko je blizu grlic) menja pa da onda nekad to moze vise da zaboli a nekad nista ne osetis. Ja sam to sebi tako objasnila, ovo nije nista strucno. Isto tako - imam zavaljenu matericu, mozda je kod tebe to u pitanju isto. Jer sam cula da se sa zavaljenom matericom najbolje ostaje u drugom stanju bas u toj pozi. Pojma nemam da li je ovo tacno, ali ako jeste onda sledi da je to zato sto je grlic pristupacniji u ovoj pozi, i da onda zato i boli ponekad malo vise jer se "dodirne" tokom odnosa.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ta duboka penetracija,me jako boli tek na pocetku odnosa,a posle je ok,kao da mi se vagina malo razgazi
.A ubedljivo nagora poza sto se toga tice,i uvek mi je bolna,ma koliko da sam napaljena ili opustena je ta kada ja lezim na ledjima a moje noge na njegovim ramenima,on kleci na kolenim i toliko je duboko da je to grozno...A sta vi mislite o ovoj pozi?
Od pozadi,kao kucici mi nije losa ali na samom kraju odnosa.

Od pozadi,kao kucici mi nije losa ali na samom kraju odnosa.

mala garava
Pa to mi i zvuci kao ovo sto sam gore opisala - da je materica iz nekog razloga spustena (mislim da su varijacije normalne ali da zato ti polozaji bole). Mislim da sto odnos duze traje, to se vise dize besika i oslobadja prostor materici (tako nesto se secam da sam citala) pa ima vise prostora, mozda je zato u pocetku bolnije, jer zaista mislim da nema veze sa samom vaginom nego bas sa polozajem grlica.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:00 am
koliko ja znam kod mene nije maternica zavaljena, tako da onda nije to problem, nego nesto drugo. mislila sam da je ta bol znak neke upale ili slicno, pa sam zato postavila temu. kod mene je taj bol slican bolu koji ponekad osjetim na pregledu kod ginekologa, na ultrazvuku, kada ustanovi da je neki od jajnika osjetljiv adnexalno (sta god to znacilo). koliko sam ja uspjela shvatiti to i nije veliki problem (to da su jajnici osjetljivi na dodir), jer nikad mi ginekolog nakon sto to ustanovi nije rekla da je u pitanju upala ili nesto tako. bilo je cak slucajeva da je zakljucila da je sve u redu, tj.nema upale, nema bakterija, ali jajnici osjetljivi adnexalno. da li je moguce da taj bol u toj pozi osjecam zbog cisti na jajnicima (vise manjih cisti)?