pitanje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Jelena1985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:00 am

pitanje

Post od Jelena1985 »

Razlozi zbog kojih se moze javiti nelagoda ili bol pri seksualnom odnosu, ali samo kada su u pitanju neke poze - konkretno poza otpozadi i njene varijante.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Hm... nisam lekar ali evo kako sam ja to shvatila, posto mi se par puta desilo da osetim da me u toj pozi malo zaboli. Mislim da je tom polozaju penetracija prilicno duboka i da mozda u nekom trenutku tvoj partner glavicem dodirne ili cak gurne grlic i da te to zaboli. A isto tako mislim da se u toku ciklusa polozaj materice (koliko je spustena, koliko je blizu grlic) menja pa da onda nekad to moze vise da zaboli a nekad nista ne osetis. Ja sam to sebi tako objasnila, ovo nije nista strucno. Isto tako - imam zavaljenu matericu, mozda je kod tebe to u pitanju isto. Jer sam cula da se sa zavaljenom matericom najbolje ostaje u drugom stanju bas u toj pozi. Pojma nemam da li je ovo tacno, ali ako jeste onda sledi da je to zato sto je grlic pristupacniji u ovoj pozi, i da onda zato i boli ponekad malo vise jer se "dodirne" tokom odnosa.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

I mene boli odpozadi pogotovu ako stojim a inače nemam problema sa sexom i uživam u njemu kad nije odpozadi, može i tako ali da ležim, ali u svakom slučaju više volim kad nije ta poza jer ovako ne možemo da se ljubimo.
Slika
iva015
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm

Post od iva015 »

Ta duboka penetracija,me jako boli tek na pocetku odnosa,a posle je ok,kao da mi se vagina malo razgazi :lol: :lol: :lol: .A ubedljivo nagora poza sto se toga tice,i uvek mi je bolna,ma koliko da sam napaljena ili opustena je ta kada ja lezim na ledjima a moje noge na njegovim ramenima,on kleci na kolenim i toliko je duboko da je to grozno...A sta vi mislite o ovoj pozi?
Od pozadi,kao kucici mi nije losa ali na samom kraju odnosa. :oops:
mala garava
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Pa to mi i zvuci kao ovo sto sam gore opisala - da je materica iz nekog razloga spustena (mislim da su varijacije normalne ali da zato ti polozaji bole). Mislim da sto odnos duze traje, to se vise dize besika i oslobadja prostor materici (tako nesto se secam da sam citala) pa ima vise prostora, mozda je zato u pocetku bolnije, jer zaista mislim da nema veze sa samom vaginom nego bas sa polozajem grlica.
Jelena1985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:00 am

Post od Jelena1985 »

koliko ja znam kod mene nije maternica zavaljena, tako da onda nije to problem, nego nesto drugo. mislila sam da je ta bol znak neke upale ili slicno, pa sam zato postavila temu. kod mene je taj bol slican bolu koji ponekad osjetim na pregledu kod ginekologa, na ultrazvuku, kada ustanovi da je neki od jajnika osjetljiv adnexalno (sta god to znacilo). koliko sam ja uspjela shvatiti to i nije veliki problem (to da su jajnici osjetljivi na dodir), jer nikad mi ginekolog nakon sto to ustanovi nije rekla da je u pitanju upala ili nesto tako. bilo je cak slucajeva da je zakljucila da je sve u redu, tj.nema upale, nema bakterija, ali jajnici osjetljivi adnexalno. da li je moguce da taj bol u toj pozi osjecam zbog cisti na jajnicima (vise manjih cisti)?
Bokili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 20, 2007 2:01 pm

Post od Bokili »

sta ako je vagina, klitioris malo braonkaste boje?
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Nisam sigurna na sta mislis, ali je normalno da sluzokoza genitalija malo menja boju - pogotovu da potamni kada je prokrvljena, t.j. kada je cirkulacija krvi kroz taj deo tela povecana (sto se desava za vreme odnosa).
Odgovori