Shiatsu i dijabetes

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
uplaseni_zekonja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 1:20 pm

Shiatsu i dijabetes

Post od uplaseni_zekonja »

Zdravo,

interesuje me da li dijabeticarima dozvoljen shiatsu?
Naime, kupila sam knjigu u kojoj piše da se, između ostalih, ne primjenjuje na dijabetičarima, a zatim u istoj toj knjizi navode vježbe (odnosno tačke na koje se primjenjuje shiatsu) za šečeraše :roll: . Te tehnike navodno stimuliraju rad gušterače.

Inače sam čula kako masaže nisu preporučljive. Zbog čega? Zar masaža ne bi trebala da pomaže, poboljšava cirkulaciju, opušta organizam isl.?

Hvala na odgovorima
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

I ja sam se raspitivala za masazu pa sam pocela da vodim cerku dosuse na relaks samo da joj razbiju misice gde prima insulin i za sad je sve ok ali po dogovoru sa maserom vodicu je jednom nedeljno.....da bi sve bilo ok.......decko radi i siacu strucno je obucen pa cu ga bas pitati ......ali ne mogu pre petka...cim saznam javljam....pozdrav
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

sto se tice sijacu masaze saznala sam da moze biti pozitivno elotvorna na razne organe izmedju ostalog i na pankreas.......slobodno je probajte......
vigin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 9:25 pm

Post od vigin »

Koliko ja znam, jedina kontraindikacija za shiatsu u dijabetesu je kod prisutne neuropatije, zbog direktnog pritiska na telo.
Odgovori