opet cista!!!molim pomoc od dr ObGyn

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
kornjacica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 29, 2006 3:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

opet cista!!!molim pomoc od dr ObGyn

Post od kornjacica »

Da nema ovog forum prosto ne znam sta bih...Imam 30 god a suprug 28,u braku smo skoro cetiri godine i nemamo dece...abortus nisam imala..pre tri godine sam ostala bez desnog jajnika(hemoragicna cista velicine 55mmx50mm),obavili smo dosta pregleda,spermogrami svi uredni,brisevi na sve moguce bakterije negativni,Hsg sam radila pre godinu dana i on je dobar(prohodan jajovod),hormone sam kontrolisala sve je ok,radila folikulometrije 7meseci za redom i to uredno...sve je dobro a ja ne ostajem u drugom stanju...i sad na zadnjoj kontroli pre mesec dana folikul promera 23mm dobijem pregnyl 3000ij da bi on pukao (bila je sredina ciklusa)medjutm par dana posle sam prokrvarila javila se doktorki gde mi UZ pkaze cistu55mmx43mm,doktorka predpostavlja da je vodena i da ce ona sa sledecom menstruacijom nestati....toliko sam uplasena da ne znam sta vise da radim...menstruacije su mi jako bolne i obilne a za to mi je dato objasnjenje da ce sa trudnocom to prestati...ginekoloske preglede obavljam i cesce nego sto trebam verovatno,prosto nemam vise ideju sta da radim :( inace krvarim vec dve nedelje i cekam sad menstruaciju pa da odem da vidim dal je nestalo a do tad cu da poludim verovatno....ne mogu ni da zamislim da ostanem i bez ovog jednog jajnika :( ,molim vas pomozite mi :(
Odgovori