molim odgovor kolege !!!??

Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
vlmedico
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molim odgovor kolege !!!??

Post od vlmedico »

nekoliko dana nakon savetovanja pacijenta o vakcinaciji protiv hepatitisa B,isti dolazi sa pismom iz inostranstva,stomatologa,sledeceg sadrzaja:

Protiv hepatitisa B je moguca vakcinacija ali je potreban stalan nivo kroz vakcinaciju induciranog imuniteta(titar) od najmanje 80 jedinica.Taj nivo se kod nekih vec nakon druge a kod nekih tek nakon 8-10 vakcinacija(razlicite varijante)Time dobijeni imunitet traje nekoliko nedelja do par godina i stiti samo ako je nivo jos dovoljan.Da li u trenutku moguce infekcije postoji u organizam dovoljna odbrana to nije sigurno.
Ta odbrana se mora svake godine kontrolisati uzimanjem krvi i po potrebi osveziti novim vakcinama.to znaci da nije u potpunosti pouzdana.I ovde su poznati slucajevi inficiranih hirurga,iako redovno vakcinisanih.Vakcinacija nije 100%.====

Da li ima neko iskustvo sa EUVAX B vakcinom koja je obavezna i koju smo mi svi koji se bavimo ovim poslom dobili (O,1,6)

Hvala unapred na odgovoru i razumevanju.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Samo da prenesem sta sam cula na infektivnoj klinici od Prof Bozic koja se bavi bas hepatitisima:Euvax vakcina (mislim na marku) uopste nije dobra, mislim da se proizvodi u Koreji ili nekoj sl drzavi, preporucila nam je da se vakcinisemo sa Endzerix B vakcinom, sto je naravno o vasem trosku, ako mozete da ga nabavite. Za ostalo ne znam...
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

1. 3 vacc i pp 4. kao buster doza = gotovo trajan imunitet
2. nakon kompletno sprovedene vakcinacije, koja na ovaj nacin traje godinu dana, proverava se titar At, kako bi se stvorio uvid u uspesnost vakcinacije tj o sticanju imuniteta.
3. ukoliko niste na bilo koji nacin izlozeni /profesionalno, oboleli u kuci i sl/ dobro razmislite da li je bas neophodno da se vakcinisete.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
vlmedico
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:11 pm

Post od vlmedico »

hvala na odgovoru.pozdrav
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

najnovije preporuke su da se celokupna populacija vakcinise
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Bas lepo :roll:
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori