nekoliko dana nakon savetovanja pacijenta o vakcinaciji protiv hepatitisa B,isti dolazi sa pismom iz inostranstva,stomatologa,sledeceg sadrzaja:
Protiv hepatitisa B je moguca vakcinacija ali je potreban stalan nivo kroz vakcinaciju induciranog imuniteta(titar) od najmanje 80 jedinica.Taj nivo se kod nekih vec nakon druge a kod nekih tek nakon 8-10 vakcinacija(razlicite varijante)Time dobijeni imunitet traje nekoliko nedelja do par godina i stiti samo ako je nivo jos dovoljan.Da li u trenutku moguce infekcije postoji u organizam dovoljna odbrana to nije sigurno.
Ta odbrana se mora svake godine kontrolisati uzimanjem krvi i po potrebi osveziti novim vakcinama.to znaci da nije u potpunosti pouzdana.I ovde su poznati slucajevi inficiranih hirurga,iako redovno vakcinisanih.Vakcinacija nije 100%.====
Da li ima neko iskustvo sa EUVAX B vakcinom koja je obavezna i koju smo mi svi koji se bavimo ovim poslom dobili (O,1,6)
Hvala unapred na odgovoru i razumevanju.
molim odgovor kolege !!!??
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Samo da prenesem sta sam cula na infektivnoj klinici od Prof Bozic koja se bavi bas hepatitisima:Euvax vakcina (mislim na marku) uopste nije dobra, mislim da se proizvodi u Koreji ili nekoj sl drzavi, preporucila nam je da se vakcinisemo sa Endzerix B vakcinom, sto je naravno o vasem trosku, ako mozete da ga nabavite. Za ostalo ne znam...
1. 3 vacc i pp 4. kao buster doza = gotovo trajan imunitet
2. nakon kompletno sprovedene vakcinacije, koja na ovaj nacin traje godinu dana, proverava se titar At, kako bi se stvorio uvid u uspesnost vakcinacije tj o sticanju imuniteta.
3. ukoliko niste na bilo koji nacin izlozeni /profesionalno, oboleli u kuci i sl/ dobro razmislite da li je bas neophodno da se vakcinisete.
2. nakon kompletno sprovedene vakcinacije, koja na ovaj nacin traje godinu dana, proverava se titar At, kako bi se stvorio uvid u uspesnost vakcinacije tj o sticanju imuniteta.
3. ukoliko niste na bilo koji nacin izlozeni /profesionalno, oboleli u kuci i sl/ dobro razmislite da li je bas neophodno da se vakcinisete.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Bas lepo

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]