Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.
Dobar dan....Imam frenda koji ima 24 godine i boluje od gore navedene bolesti....Dok je bio u srednjoj skoli, dijagnoticiran mu je dok je bio mislim u 2. fazi, isao je na kemoterapije i sve ok...vec 5 godina rak miruje, ne siri se, ponasa se ko da je zdrav...I to me brine, odbija ici na preglede, nije vec par godina bio kod doktora da vidi da je sve u redu...Kaze da ce znat kad ije nesto u redu...
Kolke su sanse da je rak stao sa sirenjem, i da ce zivjeti normalan zivot do kraja?
Kako da ne jedan od maligniteta sa najboljom prognozom.Inace vrlo je preporucljivo da je neko ko se lecio o raka kontrolise redovno ,pa posle 5 godina mozda jednom godisnje ili jednom na dve godine.
Kao sto si i cula, to je redak rak koji je izleciv u potpunosti,ali ipak treba kontrolisati stanje. Nateraj druga da proveri krvnu sliku jer kao posledica terapije moze u izvesnom broju slucajeva da nastane leukemija, mada moze i da normalno dozivi starost bez problema