Postovani dr molila la bih vas za savjet Sve je pocelo prije 3 dana poslije rucka sam pocela osjecati da mi srce cudno lupa kao da skace pa se smiri i sve tako To me drzi evo 3 dana samo sto sam danas dobila periodu ranije 8 dana
Posto me to pocelo plasiti otisla sam dr i kad sam mu sve ispricala pitao me dali sam osjetila jo neke simptome PMS-a i kao nabrekle grudi dobitak na tezini od 2 kile kad sam sve to potvrdila rekao je to su hormoni Posto ja imam 38 godina kao sve se mjenja provjerio je pritisak kaze normalan mislim da je donji bio75 ali da mi srce puno tuce preskace kao osjeti nepravila rad Ponudio mi je betablokatore ali kaze ma ne treba proci ce samo od sebe kad se sve smiri i ekg da se narucim mada kaze ni to ne treba
Ja sam dosla kuci popila jedan diazepan i malo je lakse ali u meni je strah
Molim vas dr da li sve te simptome lupanja preskakanja mogu biti od hormona i sta mi savjetujete
Inace ja sam prije 2 godine radila sve kontrole sca ultrazvuki ostalo i tad je bilo ok da li sad moram sve da ponovim
Jos mi je dr rekao da su zene zasticene od srcanih bolesti do meneopauze je li to tacno
I jos nesto patim od anksioznosti vec dugo
Asad me i glava razara savjet molim
za dr Ivicu ili ko zna
tegobe koje ste naveli mogu biti uzrokovane hormonskim statusom ali i ne moraju! moguce je da se kod vas javio poremecaj ritma ili sprovodjenja i bilo bi dobro da uradite holter monitoring i otklonite dilemu.
zena je u reproduktivnom periodu zasticena od koronarne bolesti, i ta zastita prema podacima studija traje oko 10-tak godina nakon menopauze. zastita se ne odnosi na poremecaje ritma i sprovodjenja.
s obzirom na podatak o anksioznosti, bilo bi dobro da holterom rascistite svoj kardioloski status.
zena je u reproduktivnom periodu zasticena od koronarne bolesti, i ta zastita prema podacima studija traje oko 10-tak godina nakon menopauze. zastita se ne odnosi na poremecaje ritma i sprovodjenja.
s obzirom na podatak o anksioznosti, bilo bi dobro da holterom rascistite svoj kardioloski status.