Natekle vene-pomoc?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Sima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 30, 2005 1:31 pm

Natekle vene-pomoc?

Post od Sima »

Imam 21 godinu i ceo zivot se bavim sportom! Pre dve godine doziveo sam povredu desnog ramena,kontuzija tacnije koju nisam shvatio za ozbiljno i nakon povrede jos ne zalecen nastavio da igram. Kasnije se ispostavilo da su mi se ligamenti ramena opustili da moram da ojacam rame koje sam poceo da jacam vezbam u teretani! Posle togo usledila je povreda ruke i nosio sam longetu 2-3 nedelje, i za to vreme sve sam radio desnom rukom(prirodno sam desnjak) koja je sada 2 put jaca i veca od leve! Primetio sam da su mi na desnom ramenu i ruci izrazene vene koje se pri radu u teretani jos vise upale dok ih na levoj ruci nema! NE znam sta da radim? Da li je to zato sto je ruka jaca pa ova leva treba da se izjednaci ili je pri povredi ramena nesto nagnjeceno ili sta vec te su mi vene postale vece i uocljive na golo oko! Kao da su napregnute. Kada ne radim trening u teretani one su manje uocljive ali se i dalje vide! Ponekad me zasvrbi i ostim kao da brze struji krv pa je ruka jaca i vruca. Sta da radim? Da li trebam da mazem nekom kremom,da li se to moze vratiti u nekadasnjim oblik i smiriti se da ne moze da se toliko vidi golim okom?

Unapred zahvalan
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako se ne varam, bilderi imaju posebne vezbe kojima se trude da postignu takvu definiciju i caskularizaciju, odnosno da im "iskoce" vene. Mislim da nemate nikakvu posebnu bolest vena ili obstrukciju. Ako malo odmorite, trebalo bi da misici izgube na volumenu i vene ce postati manje vidljive.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Sima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 30, 2005 1:31 pm

Post od Sima »

Prvo hvala na odgovoru.

Znam ja to,da je kod bildera takva stvar ali to nije u mom slucaju iz razloga sto ja ne idem radovno u teretanu nego sam isao rekreativno i to neredovno po nedelju dve radi tih vezbi za jacanje ramena i bas zbog tih vena sam napravio pauzu par meseci! Mene brine to sto su one vidljive samo na desnoj ruci i ramenu i sto se ne normalno napumpaju? Desna ruka je duplo jaca od leve! Da li trebam da brinem i kako da ih smirim posto odmor nije pomogao?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

U tom slucaju se javite lekaru, koji ce uraditi prvi pregled, verovatno traziti i rendgen ramena i grudnog kosa, a potom ili Vas leciti samostalno, ili ce konsultovati hirurga radi Doppler dijagnostike.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori