ZA MICUUUU ! (ne znam kako drugacije da je zovem)

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

ehinacea

Post od kat0404 »

Kaj ,za ehinaceu ,tako pise na uputstvu i pauzira se nekoliko nedelja.
Nisam je dugo uzimala ,pa se dobro ne secam ,meni je bila odlicna za dizanje imuniteta kod virusnih infekcija ,prehlada...
Za mamu,evo ti preporuke za cordyceps,preparat immune-assist,koji je testiran u brojnim klinikama kao pomocna terapija u konvecionalnom lecenju raka,hepatita,bolesti jetre itd.Ispoljava snazno imunopotencirajuce dejstvo u klinickim uslovima u kombinaciji sa hemoterapijom,poboljsanje kvaliteta zivota ,ublazavanjem propratnih efekata hemoterapije i terapije zracenjem.
evo sajtawww.alohamedicinalls.com
Usvakom slucaju ,na prvom mestu idu konvecionalne metode ,a ostalo,alternativa ,kao dopuna.
Puno pozz. :) i :P
duskastefa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od duskastefa »

Nisam trenutno kuci, dosla sam kod sestre ali kad se vratim procitacu ponovo i napisati uputstvo (to se odnosi na sirup jer je za dete)

Drustvo stigao odgovor iz Verone / prvo plati celokupan iznos pa dobijes termin/ sutra idem u Fond.
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am

EHINACEA PURPUREA ROT

Post od micaaaa »

Pozdrav svima!Verovali ili ne crko mi je komp.Prvo nisam mogla da procitam neke postove,pa mail-ove...,a onda ode hard...Sad imam novi na kredu-otplacivacu ga dve godine...,al je lep,srebrno-roze... :D
Posto se nisam javljala na vreme,izvinite!E, a sada vazniji deo.Ehinaceja se ne moze koristiti bas tek tako....Zasto?-Lose je proucena,u nekih oboljenja je kontraindikovana,a negde daje nezeljene efekte... A)ne sme se koristiti-koriscenje je kontraindikovano u trudnoci.
B)ne sme se koristiti u slucaju postojanja nekih autoimunih bolesti(NE SVIH)
C)ne sme se koristiti u slucaju postojanja ma kakvih hormonskih poremecaja vezanih za hipofizu i nadbubrezne zlezde
D)ne sme se koristiti uz terapiju kortikosteroidima
E)ne sme se koristiti duze od 6-8 nedelja bez pauze
Kako ona deluje?Blokira enzim hijaluronidazu,koji razlaze hijaluronsku kiselinu(normalan sastojak- medjucelijskog prostora) koji poseduju bakterije i gjivice...Nastavak sutra,dodje mi decko... :D
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am

nastavak...

Post od micaaaa »

pored blokiranja hijaluronidaze ona ima i efekat slican kortikosteroidima,sto je u nekim slucajevima odlicno,smanjuje intenzitet upalnog procesa,a negde apsolutno kontraindikovano(gore navedeno),zato ehinaceja samo uz konsulatacije sa lekarom.
P.S .Pauza se pravi zbog prethodnog dejstva i zbog neznatnog imunostimulativnog dejstva,kada se moze dogoditi da "preforsira" imunitet u toku duze upotrebe i smanji imuni odgovor pri pravoj infekciji.POZZ!!!SRECNA NOVA GODINA!!!
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Zato sam i rekla ehinaceu ali da pitamo Micu.Posto su mi u apoteci rekli da za nju treba savet lekara.
A u skoli nas ucili koliko Australija izvozi ovaca a osnovno zdravstveno vaspitanje ko te pita. :oops: :cry: :oops:
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

ehinacea

Post od kat0404 »

E zato imamo micaaa,.Bravo za nase doktore micu i severus. :P
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Mico 'el ti ode decko? :lol: :o :lol: :lol:
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

E - hvala ovo za ehinaceu... ne videh da ima neke prevelike veze sa mnom, ali ipak, dobro je da se proveri... Inace na kapsulama koje se ovde prodaju nema nikakvog upozorenja o ogranicenju upotrebe, savetovanju sa lekarom itd... samo pominjem relativnost, ne naginjem ni na jednu stranu... Otkako sam napolju kapiram koliko su relatvne cak i takve stvari kao sto je medicina, a za koje sam mislila da moraju biti apsolutne bilo gde...
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Kaj,ovo ti je dobro.Stvarno sve je relativno,a u medicini ,jos kada je frka kod jednih ,ovako ,kod drugih onako.
Pa se razludis i onda razni roso i kompani imaju pacijente..........
Odgovori