prekid trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
miranda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2007 12:22 pm

prekid trudnoce

Post od miranda »

ukratko,ja sam pre izvesnog vremena na ovom forumu trazila pomoc u vezi prekida trudnoce lekovima.Pre par dana sam zakazala pregled na poliklinici u Visegradskoj radi prekida trudnoce medjutim nakon pregleda mi je doktor rekao da oni trenutno nemaju tih tableta jer je nastao neki zastoj u nabavci-uzas.u njegovom izvestaju pise sledece:HBD 7,uterus uvecan,raznemeksan,adneksalno nalaz uredan,prisutan lividitet.S obzirom na to da ja nemam overenu zdravstvenu knjizicu ,morala bih da uradim prekid u nekoj privatnoj ordinaciji.Molila bih za preporuku i savet gde je najbolje da se obratim
mised
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 12:38 am

odgovor......

Post od mised »

Mozda ti ovo ne znaci puno,ali probaj da razmislis jos jednom..........Ne znam da li si cula podatak da oko 25 posto prekida zdravih trudnoca prelazi u trajni sterilitet,znaci nikada ali nikada ne mozes da zatrudnis/ni prirodnim,ni vestackim putem/.Ne znam da li imas dece,ako imas koliko zelis,onda uredu.....a ako nemas,onda prespavaj jos,pa razmisli.
Mi smo imali u zivotu dve trudnoce,obe su se nazalost zavrsile sa prestankom rada srca ploda/jedna u 7.,a druga u 9.nedelji trudnoce/.Mucimo se godinama,sve na svetu bi dali da mozemo da imamo bar jedno dete............a kad ne mozes,onda je patnja velika............zato ako imas bar osnovne uslove za to dete,rodi ga ...................pa se jednog jutra probudi srecna i reci sebi da nisi pogresila sa odlukom.
Dvoje nasih prijatelja koji se isto lece od steriliteta,kao i mi,su imali prekid zdrave trudnoce.......prvi su posle 13 vantelesnih oplodnji usvojili dete,a drugi su evo kod pete vantelesne oplodnje.i nista............tj.samo suze,depresija,tj.oni znaju u kakvom su paklu...............pozdrav,nemoj da se ljutis ni na jednu rec,sve je bilo dobronamerno
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Re: odgovor......

Post od medi »

mised napisao:..........Ne znam da li si cula podatak da oko 25 posto prekida zdravih trudnoca prelazi u trajni sterilitet.....
Samo da ispravim radi se od 2 - 5% rizika za sterilitet.
http://www.awtpcc.org/abortion_info.htm

Inace mojoj drugarici je lekar koji je utvrdio trudnocu izvrsio abortus privatno. Mozes pitati svog lekara, ako ne radi privatno, sigurno ce ti preporuciti nekog.

Pozdrav
mised
Stalni član
Stalni  član

odgovor.

Post od mised »

Medi ti stvarno od srca zelis da ona abortira?
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Mised, razumem vasu bol i zelju za detetom. I ja se isto mucim (do sada 2 rana spontana). Ali mislim da svako ima pravo na svoj izbor i ne bi trebalo da svoje zelje ucitavamo u tudje postupke.
Miranda verovatno ima jak razlog zasto se odlucuje na takav korak.
Miranda, imas pp.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Zaista, mised, zar opet da nacinjemo ovu temu??
mised
Stalni član
Stalni  član

za majmunce....

Post od mised »

Majmunce,preskoci me ovaj put..........
akbal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 05, 2007 9:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

CITAJ PAZLJIVO!!!!

Post od akbal »

Draga moja,
lepo je sve sto su ti napisali do sada, ali vidim da nisi dobila konkretan odgovor....pre dva meseca sam i ja imala spontani i to sam uradila u Visegradskoj, i cini mi se da sam tamo cula da mozes da uradis prekid trudnoce i da platis....nisam sigurna, proveri po klinikama, mislim da mozes da odes tamo bez overene knjizice, da platis i da budes koliko-toliko sigurna da ces preziveti....moj ti je savet, bar za ove situacije, ZAOBIDJI PRIVATNE KLINIKE, jer nikad ne znas ko je doktor, kako je dosao do diplome, koliko ima iskustva....ipak oni ljudi na klinikama to rade svaki dan i veruj mi, veoma su izverzirani....ako bas ne moze tamo preporucila bih ti BELMEDIC kliniku, meni su pomogli par puta u veoma kriticnim zdravstvenim situacijama, i jako sam zadovoljna njihovim lekarima, i imaju najsavremeniju mogucu opremu....imas njihov sajt, pozdrav
Odgovori