Krvarenje izmedu menstruacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
saralica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 31, 2005 1:22 pm

Krvarenje izmedu menstruacija

Post od saralica »

Veliki pozdrav svima!

Malo sam pogledala kroz teme ali nisam nasla nista slicno mom problemu, pa sam odlucila da vam se javim, pa vi ako znate odgovor, molim vas pomozite.

Meni je 22 godine, i ovaj problem imam vec zadnjih par godina, iskreno da vam kazem ne sjecam se zadnji put kada sam nosila bijele hlace (Ako ste zensko razumjet ce te me).
Moj najveci problem je to sto uvijek krvarim, kao primjer dat cu vam mjesec Maj, vec je kraj mjeseca, i od ovih 30 dana ja NISAM krvarila sve skupa 5, i tih pet dana je odmah poslije menstruacije. Znaci kada me prode vrlo obilna menstruacija, prode pet dana i onda pode vrlo lagano crveno krvarenje, koje se nakon par dana pretvori u braun, pa onda mozda par dana prije menstruacije zuckasto.
Kada sam otisla kod ginekologa, poslao me na ultrazvuk maternice i vaginalni ultrazvuk plus krvni nalazi da vidi da li imam anemiu. svi rezultati su bili ok. On mi je predlozio da jedini nacin na koji mogu da ublazim krvarenje je da uzemem birth-control tablete (ja sam uzela one u obliku flastera, EVRA), koje koristim vec od Oktobra ali sve je jos uvijek isto. NISU POMOGLE.

Pored toga ja imam umanjen broj horomona stitne zljezde. Mislite da moze da bude povezano sa krvarenjem????? Pijem tablete koje se zovu Sythroid, koji regulise broj hormona.

E sada u zadnje se osjecam vrlo depresivno, i dobijem kao napade, toliko se iznerviram oko toga sto krvarim i sto nemogu da se obucem kako ja hocu, nego od zavisnosti krvarenja. Tako da moram reci da ima puno efekta na mene i mentalno.

Da li je neko od vas imao slican slucaj i kako ste se rijesili krvarenja, ako jeste. Bilo kakav odgovor ce mi pomoci.

ja se izvinjavam na ovako dugom opisu, ali nemam izbora.

Hvala unaprijed
Odgovori