Protocel - iskustva (posebno za tumore na mozgu)
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 09, 2006 11:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Protocel - iskustva (posebno za tumore na mozgu)
Zanimaju me iskustva ljudi koji su koristili Protocel, a posebno onih koji su ga koristili za tumore na mozgu.
Moj otac ima glioblastoma multiforme (astrocytoma grade IV). Posle operacije u martu prosle godine na kojoj je izvadjen deo tumora, otac je odmah prihvatio makrobiotiku (sa konsultacijama kod strucnjaka), isao na zracenje (30 tretmana) i zatim uzimao prvo 9 tura Temodala 250mg, pa 6 tura BCNU 100mg. Skoro godinu dana uzima Badvigov protokol: laneno ulje i sir. Uzimao je/uzima Kordiceps, Bentu (glina), Kalcijum, Hitozan... Naravno i Karbamazepin, Presolol,...
Do pre mesec dana na CT skeneru se videlo da tumor sporo napreduje, ali je na poslednjem MRI utvrdjeno da ima metastazu na kicmi i da se to mora sto pre operisati, da je to hitno, glava nije sad prioritet.
Posle svega ovoga, kada prodje operacija, sve smo blizi odluci da krene sa uzimanjem Protocela.
Interesuje me i koji od navedenih ili nenavedenih lekova i preparata mogu blokirati njegovo dejstvo. Citao sam o tome na netu, ali bilo bi dobro da se cuje nesto i od nasih ljudi. I da malo utvrdimo gradivo, jer uzimanje nekog preparata ili leka moze imati veoma veliko dejstvo na ishod.
Korisni linkovi:
http://www.outsmartyourcancer.com/ - knjiga o alt. metodama, najvise o Protocelu (ovde ima da se kupi knjiga - ebook specijalno o Protocelu - 10$)
http://www.elonnamckibben.com/ - sajt zene koja je uz pomoc Protocela ziva i zdrava 18 godina posle operacije (dijagnoza - glioblastoma multiforme na kicmi)
http://alternativecancer.us/protocel.htm - informativan sajt o Protocelu
http://www.protocelforum.com/ - oficijelni forum posvecen Protocelu
http://www.cancertutor.com - najopsirniji sajt o alternativnim metodama lecenja kancera (ima i o Protocelu)
http://www.beating-cancer-gently.com/index.html - knjiga - ebook o alternativnim metodama lecenja, prvenstveno Bill Henderson protokol (zasnovan na Badwigovoj dijeti), ima dosta i o ostalim metodama, kupio sam ovaj ebook, kosta 27$ i nisam pogresio ima puno informacija kako o raznim metodama lecenja tako i o mehanizmu nastanka kancera i borbi protiv njega, veoma racionalan pogled
Moj otac ima glioblastoma multiforme (astrocytoma grade IV). Posle operacije u martu prosle godine na kojoj je izvadjen deo tumora, otac je odmah prihvatio makrobiotiku (sa konsultacijama kod strucnjaka), isao na zracenje (30 tretmana) i zatim uzimao prvo 9 tura Temodala 250mg, pa 6 tura BCNU 100mg. Skoro godinu dana uzima Badvigov protokol: laneno ulje i sir. Uzimao je/uzima Kordiceps, Bentu (glina), Kalcijum, Hitozan... Naravno i Karbamazepin, Presolol,...
Do pre mesec dana na CT skeneru se videlo da tumor sporo napreduje, ali je na poslednjem MRI utvrdjeno da ima metastazu na kicmi i da se to mora sto pre operisati, da je to hitno, glava nije sad prioritet.
Posle svega ovoga, kada prodje operacija, sve smo blizi odluci da krene sa uzimanjem Protocela.
Interesuje me i koji od navedenih ili nenavedenih lekova i preparata mogu blokirati njegovo dejstvo. Citao sam o tome na netu, ali bilo bi dobro da se cuje nesto i od nasih ljudi. I da malo utvrdimo gradivo, jer uzimanje nekog preparata ili leka moze imati veoma veliko dejstvo na ishod.
Korisni linkovi:
http://www.outsmartyourcancer.com/ - knjiga o alt. metodama, najvise o Protocelu (ovde ima da se kupi knjiga - ebook specijalno o Protocelu - 10$)
http://www.elonnamckibben.com/ - sajt zene koja je uz pomoc Protocela ziva i zdrava 18 godina posle operacije (dijagnoza - glioblastoma multiforme na kicmi)
http://alternativecancer.us/protocel.htm - informativan sajt o Protocelu
http://www.protocelforum.com/ - oficijelni forum posvecen Protocelu
http://www.cancertutor.com - najopsirniji sajt o alternativnim metodama lecenja kancera (ima i o Protocelu)
http://www.beating-cancer-gently.com/index.html - knjiga - ebook o alternativnim metodama lecenja, prvenstveno Bill Henderson protokol (zasnovan na Badwigovoj dijeti), ima dosta i o ostalim metodama, kupio sam ovaj ebook, kosta 27$ i nisam pogresio ima puno informacija kako o raznim metodama lecenja tako i o mehanizmu nastanka kancera i borbi protiv njega, veoma racionalan pogled
-
- Novi član
http://www.webnd.com/ - sajt proizvodjaca Protocela, ima dosta o delovanju i nacinu uzimanja Protocela
Kokoloko - super si obavesten, koliko vidim... Protocel imamo u kuci, ali nikako da krenemo sa njim. Pored toga, kod mog pacijenta ne radi se o mozgu, pa ne znam ni koliko bi ti poredjenje znacilo. Sto se ovoga sta uz njega sme a sta ne sme tice - sve sto znam, znam sa neta, a to mozes da nadjes i ti, pa ni to nema smisla. Mislim da se stvar kod nas ne koristi u sirim razmerama, iako je odavno poznata u svetu - mozda je bolje citati strane forume... U svakom slucaju vam zelim uspeh.
A gde ste isli na savetovanje u vezi sa ishranom? I jel to bas makrobiotika ili nekakve kombinacije? Mislis da svakome daju isto ili da prilagodjavaju?
Na listi stvari koje koristite imas ponesto za sta ne znam, pa cu da ih proverim jos...
A gde ste isli na savetovanje u vezi sa ishranom? I jel to bas makrobiotika ili nekakve kombinacije? Mislis da svakome daju isto ili da prilagodjavaju?
Na listi stvari koje koristite imas ponesto za sta ne znam, pa cu da ih proverim jos...
-
- Novi član
Na savetovanja smo isli kod jednog makrobioticara, inace je doktor, koji je u inostranstvu zavrsio neke makrobioticke skole. Jedan je od poznatijih kod nas. U pitanju je prava makrobiotika i on posle konsultacija sa njim daje svoj standardni prirucnik u kome u zavisnosti od bolesti i stanja pacijenta posebno naglasava sta se uzima cesce, sta manje, tacni recepti i uputstva za upotrebu i pripremanje makrobiotickih obroka. Znaci ima taj prirucnik sablon, koji 'kalibrise' posebno za svakog pacijenta. Obicno se ceka nekoliko dana da izradi taj program. Ocu je posebno oznacio koja jela i napitci da se najcesce uzimaju, a imaju antikancerogena svojstva. Imam dobro misljenje o njemu. Korisno je kod raznih nedoumica sto uvek imate nekoga da pitate, dodatnu sigurnost uliva to sto je i doktor. Da ne ispada da reklamiram nekoga, ako te interesuje kontakt, posalji mi privatnu poruku.
Ako do sad nisi cula za nesto od pobrojanog, moguce da je to Kordiceps (Cordyceps), Benta (Bentonit) i Hitozan (Chitosan). Kordiceps i Hitozan proizvodi neka kineska firma za rusko trziste, Tianshi. Imaju antikancerogena svojstva. Benta je glina koja se vadi iz dubinskih slojeva zemlje u Ukrajini i cisti organizam od teskih metala i drugih toksina. To smo nabavili po konsultacijama u centru koji se bavi nelinearnom dijagnostikom (merenje elektricnih karakteristika izmedju akupunkturnih tacaka). Ovo sam ranije zaboravio reci. Uzimaju se jos neki cajevi, sve po potrebi, kod nas je to antilipidni caj.
Ako do sad nisi cula za nesto od pobrojanog, moguce da je to Kordiceps (Cordyceps), Benta (Bentonit) i Hitozan (Chitosan). Kordiceps i Hitozan proizvodi neka kineska firma za rusko trziste, Tianshi. Imaju antikancerogena svojstva. Benta je glina koja se vadi iz dubinskih slojeva zemlje u Ukrajini i cisti organizam od teskih metala i drugih toksina. To smo nabavili po konsultacijama u centru koji se bavi nelinearnom dijagnostikom (merenje elektricnih karakteristika izmedju akupunkturnih tacaka). Ovo sam ranije zaboravio reci. Uzimaju se jos neki cajevi, sve po potrebi, kod nas je to antilipidni caj.
Upravo to mi je i problem - keva bi volela da ima i neki autoritet, da se za njega uhvati... sto u razvijenim zemljama postoji, mnostvo savetnika takve vrste, a kod nas je u se i u svoje kljuse... pa covek povremeno gubi samopouzdanje, cini mu se da je lud i sam protiv svih. Iako, kako rekoh, nesto ne mirisem komplet-makrobiotiku (niti je za moju kevu zgodna, zbog soje i estrogena), sibni ti meni taj kontakt, da imam...
Da, upravo za tu grupu preparata nisam cula... A ta glina, to se pije? I moja keva voli glinu, to oduvek, pa mislim da i koristi - mada neku obicnu, iz apoteke...
Da, upravo za tu grupu preparata nisam cula... A ta glina, to se pije? I moja keva voli glinu, to oduvek, pa mislim da i koristi - mada neku obicnu, iz apoteke...
-
- Novi član
Da, razmuti se u casi vode i onda se saceka pola minuta da se glina natalozi na dnu i onda se popije voda bez taloga. Ovo je dosta jaka glina i odlican cistac organizma od toksina. Pije se na prazan stomak. Jedino je ne treba piti odmah posle lekova ili hemoterapije, jer moze pokupiti toksine koji 'lece' organizam pa se time smanjuje efekat. Nama je savetovano da otac na dan kad prima hemoterapiju ne uzima Bentu; drugim danima je uzima odredjeno vreme pre lekova na prazan stomak. Sacuvao je unutrasnje organe i dobra mu je krvna slika posle godinu i po dana hemoterapije.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
-
- Novi član
Posle operacije na kicmi nam je receno da nema tumora, da su sve ocistili i pregledali i da nisu naisli ni na sta.
Znaci da nema metastaze.
Kazu da ne znaju zasto se na MRI kicme vidi nesto sto su mislili da je metastaza. Samo su nam rekli da su otklonili oziljno tkivo koje je bilo na tom mestu i otklonili pritisak. Na moje pitanje jel to oziljno tkivo od neke ranije povrede dobio sam negativan odgovor. Rekli su mi da nisu poslali to tkivo na histopatologiju. Kada smo to rekli nekim studentima medicine, oni su rekli da je tu nesto cudno jer se posle takve procedure uvek radi histopatologija. Da li se tu nesto precutkuje, da li je operacija bila neophodna... necu o tome sad da razmisljam jer imamo precih problema. Bitno je da nije ono sto smo svi mislili da je.
Medjutim, ocu se stanje pogorsalo posle dolaska iz bolnice. Hodanje, orijentacija, memorija, bolovi u kicmi (ovo je visegodisnji problem koji je eskalirao kad bas ne bi trebao)... jos i pre operacije sam osetio neke od ovih simptoma, ali ne u ovom obimu.
Od petka smo krenuli na Protocel. Za sada se cale dobro oseca stanje mu je nepromenjeno u odnosu na period pre Protocela. Prvog dana je bio neverovatno pospan i u manjem obimu je takav i do danas. To je jedan od efekata Protocela (umiranje celija kancera) i nadam se da je to u pitanju a ne pritisak tumora. Uskoro bi trebali da krenemo i sa Kurkuminom, on bi trebalo da pomogne kod smanjivanja otoka i upalnih procesa. U svakom slucaju ovde cu postovati iskustva i rezultate tretmana Protocelom.

Kazu da ne znaju zasto se na MRI kicme vidi nesto sto su mislili da je metastaza. Samo su nam rekli da su otklonili oziljno tkivo koje je bilo na tom mestu i otklonili pritisak. Na moje pitanje jel to oziljno tkivo od neke ranije povrede dobio sam negativan odgovor. Rekli su mi da nisu poslali to tkivo na histopatologiju. Kada smo to rekli nekim studentima medicine, oni su rekli da je tu nesto cudno jer se posle takve procedure uvek radi histopatologija. Da li se tu nesto precutkuje, da li je operacija bila neophodna... necu o tome sad da razmisljam jer imamo precih problema. Bitno je da nije ono sto smo svi mislili da je.
Medjutim, ocu se stanje pogorsalo posle dolaska iz bolnice. Hodanje, orijentacija, memorija, bolovi u kicmi (ovo je visegodisnji problem koji je eskalirao kad bas ne bi trebao)... jos i pre operacije sam osetio neke od ovih simptoma, ali ne u ovom obimu.
Od petka smo krenuli na Protocel. Za sada se cale dobro oseca stanje mu je nepromenjeno u odnosu na period pre Protocela. Prvog dana je bio neverovatno pospan i u manjem obimu je takav i do danas. To je jedan od efekata Protocela (umiranje celija kancera) i nadam se da je to u pitanju a ne pritisak tumora. Uskoro bi trebali da krenemo i sa Kurkuminom, on bi trebalo da pomogne kod smanjivanja otoka i upalnih procesa. U svakom slucaju ovde cu postovati iskustva i rezultate tretmana Protocelom.
-
- Novi član
Na zalost, danas smo prestali tretman Protocelom. Vec danima se otac ponasa cudno, nocu skoro da i ne spava, prica nekim nerazumljivim jezikom, koncentracija mu je skoro na nuli, ne moze sam da ide, slabo vidi, totalna promena raspolozenja, prosto se ne vidi u njemu covek kakvog znamo itd... stanje se rapidno pogorsava iz dana u dan.
Moji se plase da to nije od Protocela i rekli su da nece vise da mu se to daje, pokusao sam da se raspravljam sa njima ali vidim da je sve to kontraproduktivno. Ipak je on poceo da se ponasa na taj nacin i pre Protocela, doduse ne ovako izrazeno. Izgleda da je kasno za sve vidove tretmana. Do pre neki dan sam se nadao da jos uvek nije kasno i da mu se jos moze pomoci, ali posle svega ovoga i raspolozenja u porodici, odlucio sam da necu da se suprotstavljam i da mu svi olaksamo naredne dane.
Moji se plase da to nije od Protocela i rekli su da nece vise da mu se to daje, pokusao sam da se raspravljam sa njima ali vidim da je sve to kontraproduktivno. Ipak je on poceo da se ponasa na taj nacin i pre Protocela, doduse ne ovako izrazeno. Izgleda da je kasno za sve vidove tretmana. Do pre neki dan sam se nadao da jos uvek nije kasno i da mu se jos moze pomoci, ali posle svega ovoga i raspolozenja u porodici, odlucio sam da necu da se suprotstavljam i da mu svi olaksamo naredne dane.
Ajde pliz ako budes imao vremena, da nam za jedno 7 dana javis da li je bilo promene nakon sto je prestao da ga uzima, odnosno da li su sve te stvari koje pominjes nestale. Posto meni deluje savrseno nemogucim da se takvi simptomi jave od jednog antioksidansa, logicno mi je da je to potpuno nezavisno, sto se desava samo po sebi...
Cini mi se da je to najveci zayeb sa svim nezvanicnim sredstvima - sto svi jedva cekaju da upravo njih okrive (posto im treba krivac) za nesto sto se desava potpuno nezavisno od njih... a ljudi su u takvim situacijama narocito ogorceni, pa im treba zrtveni jarac...
Cini mi se da je to najveci zayeb sa svim nezvanicnim sredstvima - sto svi jedva cekaju da upravo njih okrive (posto im treba krivac) za nesto sto se desava potpuno nezavisno od njih... a ljudi su u takvim situacijama narocito ogorceni, pa im treba zrtveni jarac...
-
- Novi član
Naravno, javicu kako se situacija odvija. Ja mislim da Protocel nema veze sa tim , uostalom koliko puno svedocanstava ima o njemu - jednostavno nema efekata kakve sam naveo koje on moze izazivati. Situacija u kuci je ionako veoma nategnuta tako da necu da teram inat drugima sa forsiranjem Protocela da je ne bi napravio jos losijom.Kajalena napisao:Ajde pliz ako budes imao vremena, da nam za jedno 7 dana javis da li je bilo promene nakon sto je prestao da ga uzima, odnosno da li su sve te stvari koje pominjes nestale. Posto meni deluje savrseno nemogucim da se takvi simptomi jave od jednog antioksidansa, logicno mi je da je to potpuno nezavisno, sto se desava samo po sebi...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Trebalo bi da oca odvedes lekaru koji ga vodi,najbolje neurohirurgu,da bi se uradio glave i videlo da li nesto od antiedematozne terapije moze da pomogne.Ako je tacno to sto si o Protocelu izneo(nemam nikakvo znanje o njemu),ne moze da napravi te simptome.NMR bi trebalo uraditi sto hitnije(dobro bi bilo u narednih par dana)Mogucnosti nastanka ovakvog stanja su brojne,a neke su resive...
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
-
- Novi član
Situacija je sve gora i gora, otac je u roku od nekoliko dana oslepeo skroz. Ne moze sam da ide, tako da mu se oko toga pomaze. Imao je i epi napad prvi put. Dolazili su lekari, kasnije je imao i visok pritisak pa je dolazila i hitna pomoc. Rekli su da ima otok ali i tumor napreduje. Dali su mu da prima neki steroid Deksa... nesto tako. I prima infuziju, valjda Manitol se zove. Sad mu je malo lakse. Inace od kako smo prestali da dajemo Protocel vise nije imao halucinacija i nije pricao nerazumnim jezikom. Od kad prima infuziju i steroide prilicno je priseban kad je budan, mada se i dalje teze budi. Problem je sto ce steroide moci da prima jos nekoliko dana, valjda postoji granica do koje smeju da se primaju.micaaaa napisao:Trebalo bi da oca odvedes lekaru koji ga vodi,najbolje neurohirurgu,da bi se uradio glave i videlo da li nesto od antiedematozne terapije moze da pomogne.Ako je tacno to sto si o Protocelu izneo(nemam nikakvo znanje o njemu),ne moze da napravi te simptome.NMR bi trebalo uraditi sto hitnije(dobro bi bilo u narednih par dana)Mogucnosti nastanka ovakvog stanja su brojne,a neke su resive...
Sto se tice MR sad to nije opcija jer on zaista ne moze nikuda iz kuce, jedva malo proseta uz nasu pomoc, sedi i spava preko dana.
Meni je veoma tesko da ga gledam takvog, trenutno nije ni na kakvoj alternativnoj terapiji, prima samo lekove za smanjenje otoka, pritiska i protiv epi napada, dakle standardan tretman. Ja sam za primenu jos nekih alternativnih tretmana, tako da cu od veceras da mu dajem sodu bikarbonu mesanu sa sirupom od javora. To je za sada jedini kompromis sa ostalim clanovima porodice.