Bakterija na dvanaestop.crjevu

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
mediteran
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 11:14 pm

Bakterija na dvanaestop.crjevu

Post od mediteran »

Postovanje svima,ja sam imao problem prije par godinam,al me sad interesuje dali se neko susrecao sa ovim ili slicnim problemom naime o cemu se radi:imao sam sve simptome kao kod dijabeticara mislim na znojenje,ubrzan rad srca,strepnja i osjecaj gubitka svjesti,poslije uzimanja hrane sve ok al pored toga imao sam veliku kiselinu,bio sam malaksav tokom citavog dana,a inace sam sportista.U periodu od mjesec dana udebljao sam se 15-tak kilograma.Uradio sam sve moguce nalaze i snimke pocev od ultra zvuka,test dijabeticara,pa cak i CT svi su nalazi bili ok al niko nije znao o cemu je rjec,sve dok nisam otisao na preporuku kod doktora koji je u penziji a inace hirurg.Kada sam mu sve ispricao kakve simptome imam i pogledao nalaze i snimke rekao mi je da je rijec o bakteriji(neznam ime) koja se nalazi na dvanaestopal.crjevu koja u dodir sa hranom luci kiselinu i jos nesto(neznam tacno sta) sto dovodi do opadanja secera.Rekao mi je da se jedino moze uociti mislim bakterija pomocu magnetne rez.Propisao mi je trojnu terapiju koja unistava bakteriju(znam da je jedan od lijekova bio kontrolok)Poslije nekoliko dana svi ovi simtomi (gore navedeni) su nestali,al mi je rekao ako se simptomi u roku od tri mjeseca jave,terapija se ponavlja'a ako se ponovo javi onda se radi magnetna rez. radi otkrivanja mjesta bakterije i vrsi lasersko skidanje.P.S.ako nekog bude jos detaljnije interesovalo moze slobodno da mi postavi pitanja,posto i sam doktor koji mi je tacno ustanovio problem rekao da se u svom radnom vremenu samo jos jednom susreo sa istim problemom.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Bakterija o kojoj se radi je najverovatnije Helicobacter P.
terapija je trojna, standardna: Helicocin/iz 2 komponente/ i Controloc ili Omeprol.
Na osnovu MR postaviti Dg bakterijske infekcije je van pameti!!!
Ne ponavljajte MR u kratkom vremenskom intervalu, nisu to sampite!!!, to je vrlo solidno zracenje!
Ako je tacno to sto ste naveli, tj da vam je tako dr rekao, takva Th procedura je standardni protokol i zna ga svaki lekar opste prakse....nije to nikakva filozofija, ukratko: Promenite lekara
Pozdrav!
mediteran
Novi član
Novi član

Post od mediteran »

Prvi doktor kod kojeg sam isao propisao mi je trojnu terapiju,stim da je naveo da kontrolok koristim 3 puta na dan,apotekar mi je rekao da je to van svake pameti koristit kontrolok 3 puta dnevno.Problem je bio sto nisu mogli odgonetnuti zbog cega dolazi do opadanja secera,tada sam otisao kod doktora-hirurga koji mi je propisao trojnu stim da kontrolok pijem jednom dnevno tacnije ujutro.Moje bi pitanje bilo dali je moguce da bakterija koju ste naveli prouzrokuje ovakve simptome(kiselina i opadanje secera) i dali se ona jedino moze vidjeti pomocu magnetne rezon.s obzirom da sam uradio sve snimke do CT-a.Nakon koristenja terapije svi navedeni simptomi su nestali stim da su se ponovo javili nako 3 mjeseca.Tad mije doktor rekao da ponovim terapiju i u slucaju da se simptomi opet jave u roku 3 mjeseca da idem radit magnetnu rezon.radi otkrivanja mjesta bakterije i onda skidati pomocu lasera koji je rutinski posao.U naprjed HVALA
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

CT-Computer Tomography definitivno ne moze detektovati mikroorganizam. draganvma je verovatno mislio na CT a ne na MR - magnetna rezonanca, ova potonja ne radi na istom principu kao CT sa velikom kolicinom rentgen cevi ciji rad je stetan, MR radi na principu gotovo bezopasne magnetne indukcije/rezoanancije a ne na principu X-zraka kao CTm inzenjerski receno...
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Mislio sam bas to sto sam napisao. Niti CT, niti MR ne sluze za "snimanje bakterija". Elektronska mikroskopija - da.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

I da, Controloc moze na 8h, u glavnom intravenski kod manifestnih krvarenja u digestivnom traktu kada pokusava da se izbegne sklerozacija ili klasicna hirurska hemostaza. U svim drugim slucajevima ta doza je van pameti.
mediteran
Novi član
Novi član

Post od mediteran »

Pravo sam sam se iznenadio kada sam vidio reakciju apotekara koji smatra da se ovakve greske nebi smjele dogadjat,u svakom slucaju Vama hvala na odvojenom vremenu.
Odgovori