Hiperventilacija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mikas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 09, 2006 1:19 pm

Hiperventilacija

Post od mikas »

Sta je to, koji su simptomi i usled cega se to javlja (ako ne postoje organski poremecaji srca) ? Ako neko zna, molim odgovor.
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Hiperventilacija je simptom i predstavlja ubrzano i produbljeno disanje. Javlja se kao simptom srčanih, pulmonalnih oboljenja, ali takodje i u toku paničnih i anksioznih napada.
Postoji i sindrom hiperventilacije gde u stvari hiperventilacija koja snižava CO2 u krvi za sobom povlači odredjenu simptomatologiju.
aerosol.sketch
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:08 pm

Post od aerosol.sketch »

i sta tada treba raditi ? mislim oko prve pomoci....(nova sam ,malo mladja,samo me jako zanima medicina-prva pomoc najvise--pogotovo urgenta , pa ako moze bez strucnih naziva neki odgovor)

drugarica u rezredu je imala tako nesto jednom na casu,ja je nisam videla ,ali sam kasnije cula da je to ....
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

kod panicnih napada, neka osoba dise u Papirnu kesu (to je lakse nego kontrolisati disanje u tim trenucima, a delotvornost je ista).
poz
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Ako je u pitanju metabolicki poremecaj, poremecaj CNS-a ili nesto trece, onda se leci.
Ako je psihoorganske prirode, onda se ide psihijatru.
Nista nam niste naveli sem pojma "hiperventilacija".
Ako se niste pregledali idite lekaru.
Pozdrav!
Odgovori