blago povisen LDH

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ANAANAANA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 15, 2006 8:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

blago povisen LDH

Post od ANAANAANA »

Javljam se svima koji imaju slicno iskustvo,
a pre svega ako moze da odgovori neki doktor -

na sta mogu da ukazuju blago povisene vrednosti LDH (referentne vrednosti od 160-450), u ovom slucaju su 478, ako su ostali parametri krvne slike u redu (takodje i oni, vezano konkretno za jetru, Gama GT, AST, ALT, bilirubin itd).

U pitanju je moja majka, koja je lecena od karcinoma pluca hemoterapijom i zracenjem, i tu je sve u redu. Na prvoj kontroli, lekar je trazio da uradimo i te parametre, Gama GT i LDH, posle zracenja (na kontroli pre tri meseca) su bili u redu, sada je samo taj LDH blago povisen.

U laboratoriji su mi rekli da to moze da ukazuje i na neku blagu upalu?

Inace, moja majka boluje i od hipotireoditisa, i srcani je bolesnik (ima povisen pritisak zbog koga redovno uzima lekove).

Generalno se dobro oseca, jedino je u poslednje vreme imala problema sa cistitisom, tacnije sa cestim mokrenjem u toku noci.

Hvala svakome na odgovoru.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Izolovano lakopovisen LDH (laktat dehodrigenaza) ne ukazuje ni na sta. Zaista. Ne secam se da sam ikad video da iko donosi bilo kakvu dijagnozu, ili sumnja na bilo sta u takvim slucajevima. Oni nisu retki, ali nikad ne znace bolest.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Pogotovo ovako izolovano i neznatno povecanje iznad ref. vrednosti ne znaci ama bas nista.
Odgovori