Kada se kriptovalute i tradicionalne investicije koriste istovremeno, upravljanje različitim platformama može brzo postati nepraktično. Upravo zbog toga mi je MEXC RealStocks privukao pažnju. Omogućava pristup američkom tržištu akcija preko istog MEXC naloga koji se može koristiti za * SPAM * i druge digitalne valute.
RealStocks pruža pristup više od 7.000 akcija i ETF-ova koji su listirani u SAD. Posebno mi je zanimljivo što se ne radi samo o sintetičkim tokenima ili CFD proizvodima koji prate cenu određene akcije. RealStocks omogućava stvarno vlasništvo nad akcijama preko brokerskog partnera kompanije MEXC. Pozicije koje ispunjavaju odgovarajuće uslove takođe mogu ostvarivati pravo na isplatu dividendi.
Za korisnike koji žele da trguju američkim akcijama u Srbiji mogućnost kombinovanja akcija, ETF-ova i kriptovaluta u okviru jednog ekosistema može biti veoma praktična. Mogu da istražujem akcije američkih kompanija ili različite ETF-ove, dok istovremeno koristim isti nalog za digitalnu imovinu. Meni je upravo smanjena potreba za stalnim prelaskom između različitih platformi jedna od zanimljivijih karakteristika RealStocks-a.
Naravno, dostupnost RealStocks usluge, uslovi za korišćenje i podržane funkcije mogu se razlikovati u zavisnosti od zemlje ili regiona. Zato bi korisnici u Srbiji pre korišćenja trebalo da provere aktuelne uslove na MEXC-u i potvrde koje su akcije, ETF-ovi i RealStocks opcije dostupne za njihov nalog.