Iscjedak u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
galina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 10:33 pm

Iscjedak u trudnoci

Post od galina »

Usla sam u 18. nedelju,druga trudnoca je u pitanju.
Imam skoro cjelu trudnocu sluzavičav iscjedak,za koji mi je dr. rekao da je sasvim normalan u trudnoći.Medjutim prije par dana sam primjetila malo sukrvice pomješane sa sluzavim . Juče opet,ali vrlo malo. Danas,kad sam se i uplašila je bilo malo sukrvice ali i nešto smedjkasto.
Praznici su i tek u četvrtak mogu na pregled,kad sam se i zakazala.Ali sam uplašena i zanima me može li mi neko pružiti barem približno objašnjenje ,šta bi moglo da bude.Da li je moguće da pukne neki kapilar od naprezanja ili sl. ,jer nemam bolove i druge simptome??
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Neces znati dok ne odes lekaru, ali ako nije sveze krvarenje praceno bolovima, onda je verovatno u pitanju malo sukrvice zbog prirodnog rastezanja materice da prihvati plod. Mnoge zene imaju i obilno krvarenje u ranoj trudnoci i budu ok.
julijana*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 8:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od julijana* »

Upravo pokusavam da pronadjem neki koristan komentar u vezi slicnog problema koji imam.Za sada,mogu samo da iznesem svoj slucaj...a u ponedeljak idem lekaru pa cu videti sta ce reci...nadam se da ce sve biti ok.
Ja sam usla u 16.nedelju trece trudnoce.Negde pre mesec dana,zapravo tacno znam datum,bio je 7.12.ujutru sam na toalet papiru uocila rozikasti trag sa nesto sluzi.Nisam imala nikakve bolove,a takav rozikasti trag mi se pojavio jos jednom u toku dana.Sutradan sam isla lekaru i prepisao mi je palitrex(zbog moguce infekcije)i Utrogestan 2x100mg i rekao je da mirujem(naravno ja nisam apsolutno mirovala..ali nisam bas bila aktivna kao do tada).Sutradan (9.12.),jos jednom sam primetila sluz i rozikasti obris.Od tada pa do 06.01.nisam primetila da se "to "opet javlja,ali 06.01. uvece i 07.01. uvece se ponovio isti slucaj.Da napomenem da sam sve vreme pila Utrogestan ali zadnje dve nedelje sam smanjila dozu(po preporuci lekara),na jednu dnevno,a za dan dva cu prestati da ga pijem.(pije se do 14.nedelje ali ne smeta ako se malo produzi-tako mi je lekar rekao).I ovog puta me nista ne boli pa mi je to neka uteha da nije nista strasno...U svakom slucaju , nadam se da je sve ok a to cu videti u ponedeljak kad idem na redovnu kontrolu.Kad sam ovoliko pisala,da jos nesto kazem :wink: u drugoj trudnoci sam svakog meseca primecivala crvenkasti trag na vesu sto sam ja povezivala sa nekadasnjim dobijanjem menstruacije...i nisam pridavala vaznost tome...no sada sam posle 12 godina konacno ostala ,sa dugo zeljenim trecim detetom ,u drugom stanju, a i nemam vise 20 godina...pa valjda sve prihvatam mnogo ozbiljnije nego nekada.Pozdrav svim ai sve najbolje na dalje :D
///
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Galina sta je bilo danas kod dr.
Sigurna sam da nije nista ozbiljno ali naravno neophodno je da se obratis lekaru.

Ja sam imala iscedak u prvoj trudnoci bas dugo ( ne secam se tacno koliko).
Ih kad bi covek mogao da se ne nervira bilo bi lakse.

Julijana zelim ti mirnu toliko zeljenu trudnocu :)
galina
Stalni član
Stalni  član

Post od galina »

patraskovic,sutra idem na pregled kao sto sam rekla,pa vidjecemo,jedva cekam. Nego,sjecas li se sta je bio razlog krvarenju u tvojoj prvoj trudnoći?
Julijana,prilicno slicna stvar i kod mene ,tako rozikasto u tragovima..,,ali me zabrinulo bilo ono tamno smedje prekjuce,mada se nije ponovilo.
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Koliko se secam "cedila se materica "
znaci nicim posebno izazvano .
Javi sutra sta je bilo.
Srecno
galina
Stalni član
Stalni  član

Post od galina »

Pa ništa....nije siguran od čega je,uglavnom na pregledu sve uredno,kuc,kuc
Pretpostavka da su moguće mokraćni kanali,ali to tek treba da potvrdimo...
Odgovori