insemenacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
eremija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 20, 2005 8:01 pm

insemenacija

Post od eremija »

Da li mi neko moze dati odgovor ili komentar o uspesnosti insemenacije i dali se javljaju komplikacije u trudnoci :roll:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:( Uspeh ne prelazi 10-20%, zavisno i od vrste inseminacije intracervikalna, intrautzerina, AID(od donatora) itd.
Pobačaji su češći ukoliko je kvalitet speme "lošiji" :-?
Lela5
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2005 11:16 pm

Post od Lela5 »

Uzevsi ukupno, uspesnost svih metoda je od 12%do 45% (podaci iz literature).
Trudnoce dobijene nekom od metoda vestackog oplodjenja su svakako trudnoce sa povecanim rizikom za spontani pobačaj i kasnije komplikacije u trudnoci.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:o :( Lela u stručnoj literaturi, a i praksi nažalost ne prelazi 20%. Neznam u kojoj literaturi ste pronašli da je uspeh inseminacije 45%, možda je to reklamiranje neke privatne ordinacije.
Ja sam pretraživao internet i u USA statistici je toliko, a kod nas sigurno manje!
Lela5
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2005 11:16 pm

Post od Lela5 »

Kao sto sam napisala ja sam podatak nasla u literaturi i to strucnoj. Da li je tacan ili nije ja stvarno ne znam...uostalom bas zato sam i navela da je podatak preuzet iz literature.
Ja se izvinjavam ako je podatak netacana, ali...
Bilo kako bilo ja se nadam da ce osoba koje je postavila ovo pitanje biti u onom procentu kod kojih insemenacija uspeva, bilo da je to u okviru onih procenata koje ste Vi naveli, bilo onih koje sam ja navela.

Veliki pozdrav
Odgovori