Anestezija ne deluje
Anestezija ne deluje
Da li se nekome desilo da su mu stavljali anesteziju i da nije delovala?
...Naime...2 puta mi se desilo da mi je zubarka stavljala anesteziju (radilo se o gornjim zubima) i da mi zubi nisu utrnuli...tj. jesu, ali veoma malo...A kada se radilo o donjim zubima sve je bilo ok.

Kad u gornjoj vilici ne hvata anestezija,najcesce je u pitanju los kvalitet preparata koji se upotrebljava za anesteziju,jer to je pleksus anestezija koja u spondiloznoj (retkoj) kosti maxilae(gornja vilica) lako difundira(ulazi) i anestezija je 100 %. Ako anestetik sadrzi manje od 2% aktivne supstance, ili ako ima neku fabricku gresku, onda anestezija deluje slabo. Zato su najbolji nemacki,francuski i slovenacki anestetici, koji drze do svog kvaliteta, a cena im nije bogzna kako veca od drugih. Zato kad idete kod svog stomatologa ili ponesite neki anestetik od ovih proizvogaca(mozete ga kupiti u svaki dental depo) ili trazite da vam bude apliciran takav anestetik.Ovo vazi za Evropu. 

Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 1:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
anvan opet ja sa mojim dozivljajima moram da ti docaram nesto:)jel mozes da zamislis da sam u novom sadu otisla u najbolju privatnu kliniku na glasu,da su mi dali 4 inekcije i sam zubar komentarise nemacke inekcije a ne deluju!i opet ja kriva?45 minuta tri doktora se smenjivala za jedan zub!cupala sam posle toga kosu sa glave koliko je bolelo samo sto je onda to sve proslo za dva tri dana....onda mi je jedan obican sitni privatnik prokomentarisao da nisu zivac potrefili,stvarno se ne razumem u stomatologiju ali to ti je isto kao i kod automehanicara,ima dobrih ima losih,neko ima para da nabudzi ordinaciju ili radionicu neko ne a to ne znaci da taj sto ima para zna svoj posao a ja sam eto baksuz pa i zubi problematicni za vadjenje a i nekako uvek naletim na te sto nemaju pojma,sudbina valda
Milice,opet ja. Nisi ti nikakav baksuz,vec je doslo vreme kad je lekarska etika spala na najnizi nivo - sve se gleda kroz novac. Retki su lekari koji vole svoj posao i rade ga sa zadovoljstvom. Mora i u lepom Novom Sadu da ima takvih. Malo se potrudi i naci ces. U vezi anestezije, kad je u pitanju donja vilica, malo je teze uraditi dobro. To je vec sprovodna anestezija, igla ima duzi put i mora da se dogje sto je moguce blize zivcu. Ima jasnih pokazatelja i pravila gde treba da bude ubod, no ipak to je na slepo, nikad ne mozes da znas dali zivac prolazi tamo gde bi trebalo jer ima raznih anatomskih varijacija. Zato ponekad ne uhvati anestezija. No, dobar doktor mora da potrefi drugi put time sto ce ubod biti malo vise ili nize,a da ne govorim i za treci put. Dobro je kad dobijes mandibularnu anesteziju (u donjoj vilici) da usta drzis nekoliko minuta maksimalno otvorena posle apliciranja,da bi se anestetik rasirio do zivca. Kad pocne da trne pola donje usnice,onda zatvoris i sigurna si da je anestezija uspela. Pa puno sreke i gledaj da sto brze izvadis zub, jer koliko cekas toliko ce biti teze da se izvadi, istrosit ce se i nece moci doktor da ga uhvati. Samo ipak prvo sacekaj da ti skroz zarasne rana od ovog zuba sto si sad vadila. 

Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 1:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
anvan opet opet ja:)znaci mora rana da zaraste skroz da bi nesto opet radila?nije moja rana jos zarasla,ovaj moj ludi zubar mi je rekao da treba 6 meseci da to dodje sve na svoje,malo mi to cudno....rana se smanjuje,sad je nesto malo pobelela ne znam jel se to zagnojila ili ne ali ne boli tako da je ok,mogu li bar da opravljam dok to ne prodje? a taj zub jos jedan sto mi je ostao da vadim vec nema za sta da se uhvati i sad si me bas uplasio,to se davno polomilo...sta cu sad?jesi ti mozda zubar kad tako sve znas?ajd ako jesi reci sta mi je najbolje ciniti ako nema za sta da ga uhvati prilikom vadjenja....bas si me sad uplasio
a meni moj zubar rekao da to nece biti problem ali njemu vise nista ne verujem,znas li ti nekog dobrog zubara u ns?

Milice nisam ntela da te uplasim. Nekad je lakse izvaditi samo koren nego celi zub.
A rana od zuba koji si skoro vadila , mislim da je u redu, cim ne boli.To belo sto vidis, je granulaciono tkanje koje se stvara tokom zarastanja rane. Znaci i to je normalno i nemoj nista cackati. Tacno je to sto ti je tvoj doktor rekao da rana komletno zaceli za sest meseci. Ali to se odnosi na konsolidaciju kosti (popunjavanje supljine gde je stajao zub), znaci u unutrasnjost, dok povrsina, samo nepce zarasta za sedam dana ako je sasiveno, ili za najvise mesec dana ako nije bilo potrebe sivati. Ako je zub koji treba da vadis sa iste strane gde je rana od izvadjenog zuba, mislim da vec mozes da ga vadis. To je zbog toga sto mozes da jedes na suprotnu stranu. Ako je pak na drugoj strani onda sacekaj mesec dana,pa ga izvadi.
Zao mi je ali u Novom Sadu bas ne poznajem nikoga, ali mislim da je najbolje da uradis rengen zuba i da ides na Oralnoj.
Da, mozes u megjuvremenu da popravljas zube, ali ipak neka to odluci stomatolog pri pregled u ustima (zavisi od stanje rane).
A rana od zuba koji si skoro vadila , mislim da je u redu, cim ne boli.To belo sto vidis, je granulaciono tkanje koje se stvara tokom zarastanja rane. Znaci i to je normalno i nemoj nista cackati. Tacno je to sto ti je tvoj doktor rekao da rana komletno zaceli za sest meseci. Ali to se odnosi na konsolidaciju kosti (popunjavanje supljine gde je stajao zub), znaci u unutrasnjost, dok povrsina, samo nepce zarasta za sedam dana ako je sasiveno, ili za najvise mesec dana ako nije bilo potrebe sivati. Ako je zub koji treba da vadis sa iste strane gde je rana od izvadjenog zuba, mislim da vec mozes da ga vadis. To je zbog toga sto mozes da jedes na suprotnu stranu. Ako je pak na drugoj strani onda sacekaj mesec dana,pa ga izvadi.
Zao mi je ali u Novom Sadu bas ne poznajem nikoga, ali mislim da je najbolje da uradis rengen zuba i da ides na Oralnoj.
Da, mozes u megjuvremenu da popravljas zube, ali ipak neka to odluci stomatolog pri pregled u ustima (zavisi od stanje rane).