Moja devojcica stara 34 meseca slomila je desnu jedinicu pre 3 meseca. Napominjem da zivimo u inostranstvu.Na prvom pregledu dr je rekao da sacekamo posto se zubic malo ljulja da se ucvrsti i da dodjemo za 3 nedelje. Sledeci pregled je napravljen snimak zuba i receno da je sve u redu, da nema pukotine na kosti, ali da ce izvaditi zivac, jer je zub mrtav. Danas smo bili da se promeni lek koji je stavljen, ali je snimak pokazao da se pojavio upalni proces na kosti. sa spoljnje strane se pojavila pre par dana gnojna fistula. Dr je predlozio da se zub izvadi nakon sanacije antibiotikom.

Tvrdi da ne postoji nacin da se zubic sacuva. i tata i ja smo ocajni. posle ovoliko maltretiranja ovo je poslednje sto smo ocekivali. da li neko ima slicno iskustvo i da li postoji sansa da se zubic sacuva. Takodje, u slucaju da je vadjenje zuba jedino resenje, da li ce to ostaviti posledice na trajni zub? Posto postoji i estetski problem da li je moguca, kod ovako malog deteta, ugradnja mosta do momenta rasta stalnog zuba. Ukoliko imate preporuku za dobrog decijeg stomatologa u Beogradu molila bih vas da mi posaljete kontakt telefon radi konsultacije i eventualnog dolaska radi intervencije.
Izvinjavam se zbog dugog posta i unapred zahvaljujem na odgovorima.
bilo je toliko stvari kojih smo se bojali, a nije trebalo. trebalo je ziveti.
I.Andric