Metergin i Ciprocinal u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
irssa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 11:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Metergin i Ciprocinal u trudnoci

Post od irssa »

U subotu sam primljena kao hitna na GAK-u u Visegradskoj jer sam obilno krvarila i ispadali su komadici. Na UZ se nista nije videlo da su predpostavili da sam imala spontani. Dali su mi injekciju metergin i ciprocinal tablete 500mg 2x1. Popila sam 4 tablete i danas su na UZ-u ustanovili da je plod vitalan i da je trudnoca stara 5 nedelja. zakazana mi je kontrola za 7 dana da vidimo kako plod napreduje. I dalje krvarim, nisu mi dali nikakvu terapiju za podrzavanje trudnoce bas zbog ciprocinala i metergina.
Zanima me koliko su stetno uticu na razvoj ploda
Hvala
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Mislim da u prvim nedeljama plod reaguje na stetne uticaje po principu,sve ili nista.Imas na ovom forumu dosta takvih slucajeva,pa malo pretrazi.Ako je preziveo to krvarenje i lek,onda ce verovatno biti sve ok.Drzim ti palceve da bude sve ok sa tvojom bebicom.
irssa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 11:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od irssa »

gloriamum napisao:Mislim da u prvim nedeljama plod reaguje na stetne uticaje po principu,sve ili nista.Imas na ovom forumu dosta takvih slucajeva,pa malo pretrazi.Ako je preziveo to krvarenje i lek,onda ce verovatno biti sve ok.Drzim ti palceve da bude sve ok sa tvojom bebicom.

nemogu nigde da nadjem kako ovi lekovi uticu na plod, koliko su stetni. Sledece nedelje idem na kontrolu da proverimo kako beba napreduje, a svakako cu otici kod jos nekog ginekologa, volim da cujem nekoliko misljenja.

Hvala ti puno, pogledacu forum, mozda nesto nadjem, :cry:
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

cao Irssa,
evo, na ovom topiku: CIPROCINAL I TRUDNOCA-MOLIM ODGOVOR!! je bila diskusija na temu koja tebe zanima, pa mozes pogledati.

Slika i sve najbolje, jane_doe
"I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with sense, reason, and intellect has intended us to forgot their use." - Galileo Galilei
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Možeš pogledati na sajtu SafeFetus.com
Sve najbolje
Ksenija
Odgovori