Pozdrav narode, imam sledeci problem: vec oko mesec dana mi se zadnjica znoji bas bas mnogo, do te mere da mi bokserice budu mokre i cak se i na farmerkama ili trenerci, u zavisnosti sta nosim, oseti mokro.
Znoji se stalno, dok hodam, sedim.. Jedino dok sam u stanu u sorcu, onda je ok, a cim izadjem iz stana ili sedim u farmerkama ili trenerci, gotovo..
Zanima me da li je imao neko slican problem i da li ima ko kakav savet.. Na leto necu smeti izaci iz stana koliko mi se cini..
Dodatak samo: najvise mi se znoji oko cmara i izmedju razdelja.. Ne mogu da shvatim da mi i po ovakvoj zimi znoj moze izbijati dok sam napolju..
Prekomerno znojenje zadnjice
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
DrHouse1994
- Novi član

- Pridružio se: Čet Feb 02, 2017 9:24 pm
-
fisherkrko
- Novi član

- Pridružio se: Sub Mar 17, 2012 6:11 pm
Re: Prekomerno znojenje zadnjice
visak kilograma?
hormoni?
anksioznost?
hiperhidroza?...
pravac lekar
hormoni?
anksioznost?
hiperhidroza?...
pravac lekar
-
DrHouse1994
- Novi član

- Pridružio se: Čet Feb 02, 2017 9:24 pm
Nemam visak kilograma. visok oko 190 i nesto, a tezak 91 kg..
Da li preporucujes nekog konkretnog lekara.. ili lekar opste prakse?
Da li preporucujes nekog konkretnog lekara.. ili lekar opste prakse?
-
fisherkrko
- Novi član

- Pridružio se: Sub Mar 17, 2012 6:11 pm
opste prakse, odes i bez stida ispricas konkretan problem
prvo trazis organski uzrok - krvna slika, biohemija, stitna zleza, hormoni itd.
ako ne nadjes organski uzrok, onda je u pitanju fokalna hiperhidroza tj. pojacano znojenje
za pocetak mozes bebi puder da koristis, pamucan ves
jesi li anksiozan, nervozan?
prvo trazis organski uzrok - krvna slika, biohemija, stitna zleza, hormoni itd.
ako ne nadjes organski uzrok, onda je u pitanju fokalna hiperhidroza tj. pojacano znojenje
za pocetak mozes bebi puder da koristis, pamucan ves
jesi li anksiozan, nervozan?
-
Bombon182827
- Novi član

- Pridružio se: Čet Jan 23, 2025 5:11 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Pozvrad brate zanima me jesi li rešio problem i kako pozdrav i hvala u napred
Ovo što opisuješ najviše liči na lokalizovano pojačano znojenje (fokalna hiperhidroza) u predelu zadnjice/perineuma, što iako deluje neprijatno, najčešće nije opasno. Može biti posledica pojačanog rada znojnih žlezda, nošenja nepropusne odeće (farmerke, trenerke), stresa ili kombinacije tih faktora, a ređe je povezano sa hormonskim ili metaboličkim poremećajima. Pošto se javlja uglavnom van kuće i u određenoj odeći, verovatno je u pitanju kombinacija toplote i slabe ventilacije kože. Može pomoći nošenje pamučnog, prozračnog veša, češće menjanje garderobe, izbegavanje sintetike i po potrebi upotreba antiperspiranta (pažljivo na zdravu kožu). Ako se problem pogoršava, širi na druge delove tela ili ga prate dodatni simptomi poput lupanja srca, mršavljenja ili tremora, onda bi bilo dobro uraditi pregled i proveru štitne žlezde.