Проблеми са кожом који нису директно споља изазвани, последица су проблема са неким од унутрашњих органа, најчешће јетром.
Ја и данас ако поједем храну која садржи хемикалије, после пар дана добијем као неке опекотине по кожи врата а понекад и лица. Ако наставим са уносом хемикалија ситуација се веома погоршава. То је због тога што немам довољно желудачне киселине да разгради хемикалије, а потом и јетра ми штуца тако да оно што остане од отрова не може да избаци.
Написао си да имаш проблема са пражњењем црева. Дакле мораш и то да средиш као и саму упалу. И немој да заборавиш да се упала дебелог црева веома споро лечи.
Не знам шта је СИБО.
Hemoroidi,gasovi...
-
isirak10
- Novi član

- Pridružio se: Sub Sep 10, 2016 4:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Hemoroidi,gasovi...
Bok... Imam pitanje...
Prije nekoliko dana sam nakon stolice primetila krv na toaletnom papiru. Krv je bila svetlo crvene boje, kao da je sveža i samo na papiru, ne u stolici. Javljala se nakon svake stolice, koja je znala biti tvrda. Stolica mi je inače redovita i tamno smeđe boje.
Posetila sam doktora i on kaže da su to hemoroidi te mi je pripisao Faktu mast. Nakon par dana krv je sama od sebe prestala, nisam ni počela još uzimati mast.
Ali sada osečam bol u levom donjem delu trbuha, nekako kao nadutost i grčevi.
Inače većinu dana provodim u sedečem položaju zbog posla, a tih nekoliko dana kada se pojavila krv imala sam stresno razdoblje, smrtni slučaj, pa neznam da je li to možda uzrok krvarenja. Molim pomoć i savet...
Prije nekoliko dana sam nakon stolice primetila krv na toaletnom papiru. Krv je bila svetlo crvene boje, kao da je sveža i samo na papiru, ne u stolici. Javljala se nakon svake stolice, koja je znala biti tvrda. Stolica mi je inače redovita i tamno smeđe boje.
Posetila sam doktora i on kaže da su to hemoroidi te mi je pripisao Faktu mast. Nakon par dana krv je sama od sebe prestala, nisam ni počela još uzimati mast.
Ali sada osečam bol u levom donjem delu trbuha, nekako kao nadutost i grčevi.
Inače većinu dana provodim u sedečem položaju zbog posla, a tih nekoliko dana kada se pojavila krv imala sam stresno razdoblje, smrtni slučaj, pa neznam da je li to možda uzrok krvarenja. Molim pomoć i savet...
Re: Hemoroidi,gasovi...
Po opisu zaista dosta liči na IBS, pogotovo smena proliva i zatvora uz gasove i reakciju posle jela. To što su nalazi krvi uglavnom uredni i što imaš hemoroide ide u prilog funkcionalnom problemu, a ne nekoj ozbiljnoj bolesti.
Što se dodatnih analiza tiče, paraziti se mogu proveriti iz stolice ako postoji sumnja, ali kandidu u crevima se u praksi retko rutinski dokazuje i najčešće nije uzrok ovakvih simptoma. Urea koja je minimalno povišena obično nema značaj sama za sebe.
Ako se simptomi nastave ili pogoršaju, gastroenterolog obično razmatra osnovne stolice analize (koprokultura, paraziti, eventualno kalprotektin) i dalje ide po proceni. Kod IBS-a je često najbitnije praćenje ishrane i reakcija na hranu.
Što se dodatnih analiza tiče, paraziti se mogu proveriti iz stolice ako postoji sumnja, ali kandidu u crevima se u praksi retko rutinski dokazuje i najčešće nije uzrok ovakvih simptoma. Urea koja je minimalno povišena obično nema značaj sama za sebe.
Ako se simptomi nastave ili pogoršaju, gastroenterolog obično razmatra osnovne stolice analize (koprokultura, paraziti, eventualno kalprotektin) i dalje ide po proceni. Kod IBS-a je često najbitnije praćenje ishrane i reakcija na hranu.