a mladi krompirici?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
gazza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 20, 2005 4:11 pm

a mladi krompirici?

Post od gazza »

opet ja sa tekstovima iz nemacke stampe. naime tamo je sada naucna pomama oko mladih krompira, tvrde da do odredjene velicine imaju jako malo ugljenih hidrata, tek kada porastu skrob im se razvija. u tekstu se nije pominjalo nista sto bi se ticalo dijabeticara ali su izmedju ostalog pisali da imaju 2 i po puta manje kalorija od odraslog krompira sto moze samo da znaci da imaju mnogo manje UH.
kakva su vasa iskustva, jer neko proveravao glikemiju nakon mladih krompirica
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Vidis, to je interesantan podatak, ako je tacan. Nisam proveravala, ja nekako krompir dozivljavam jednako. Bas bih volela da se nadje neko ovde ko je probao da experimentise sa "pocepanim carapama" i glikemijom nakon toga :D :D :D
gazza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 20, 2005 4:11 pm

Post od gazza »

zamolicu zenu da prevede tekst. objavljen je u casopisu "fit for fun" koji se bavi fitnessom i preporucuju hranu koja ne goji. zaista su napisali da se kolicina skroba razvija sa "starenjem" krompira. postavicu cim stignem da se pozabavim, nije dugacko.
ja sam preksinoc jeo otprilike duplo vise nego sto bih normalno pojeo starog krompira, recimo odokativno 150 g, secer mi je bio u granicama normale.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Eto... Izgleda da ipak imaju pravu ti Nemci. Bilo bi super da objavimo taj tekst i u nasem casopisu, tako da od srca pozdravljam prevod! :D
Odgovori