opet ja sa tekstovima iz nemacke stampe. naime tamo je sada naucna pomama oko mladih krompira, tvrde da do odredjene velicine imaju jako malo ugljenih hidrata, tek kada porastu skrob im se razvija. u tekstu se nije pominjalo nista sto bi se ticalo dijabeticara ali su izmedju ostalog pisali da imaju 2 i po puta manje kalorija od odraslog krompira sto moze samo da znaci da imaju mnogo manje UH.
kakva su vasa iskustva, jer neko proveravao glikemiju nakon mladih krompirica
a mladi krompirici?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
zamolicu zenu da prevede tekst. objavljen je u casopisu "fit for fun" koji se bavi fitnessom i preporucuju hranu koja ne goji. zaista su napisali da se kolicina skroba razvija sa "starenjem" krompira. postavicu cim stignem da se pozabavim, nije dugacko.
ja sam preksinoc jeo otprilike duplo vise nego sto bih normalno pojeo starog krompira, recimo odokativno 150 g, secer mi je bio u granicama normale.
ja sam preksinoc jeo otprilike duplo vise nego sto bih normalno pojeo starog krompira, recimo odokativno 150 g, secer mi je bio u granicama normale.