Imam 33 god., prva trudnoca i trenutno sam u 12-oj nedelji. Prilikom utvrdjivanja trudnoce ustanovljen mi je subserozni miom u fundusu na sirokoj bazi velicine 4.55cm. U 10-oj nedelji miom je porastao na 4.85cm, a u 12-oj nedelji se uvecao na 6.23cm.
Uradila sam 4D ultrazvuk i plod se odlicno razvija (trenutna velicina 7cm), vidljivo je lice, ekstremiteti, trup, srce sa 4 supljine, osnovni organski sistemi....
Ja nikakve probleme ne osecam, nemam tegobe, krvarenja i slicno. Uznemirena sam zbog cinjenice da mi se miom uvecao za svega 2 nedelje. Na ultrazvuku je ustanovljeno da miom ne smeta plodu.
Ima li razloga za brigu, i koji su vasi saveti?
Unapred zahvalna
Miom u trudnoci
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Miom se uvećava zajedno sa matericom tokom trudnoće.Zavisi gde se nalazi.
Trebala bi povesti računa o ishrani,tj što manje mesa .
Moja kuma je imala miom koji je rastao zajedno sa bebom-glupo rečeno ali tako je.
Vodila je računa mnogo o ishrani,u poodmakloj trudnoći imala je i bolove na mestu mioma međutim porodila se prirodno,bez ikakvih problem.
Naš prijatelj kaže da je porađao žene sa 10cm velikim miomom i to sa prednje strane,tako da nemoj mnogo brinuti
Trebala bi povesti računa o ishrani,tj što manje mesa .
Moja kuma je imala miom koji je rastao zajedno sa bebom-glupo rečeno ali tako je.
Vodila je računa mnogo o ishrani,u poodmakloj trudnoći imala je i bolove na mestu mioma međutim porodila se prirodno,bez ikakvih problem.
Naš prijatelj kaže da je porađao žene sa 10cm velikim miomom i to sa prednje strane,tako da nemoj mnogo brinuti