Preskakanje srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Nika542
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 01, 2026 3:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Preskakanje srca

Post od Nika542 »

Molimo odgovor i pomoc.
Imam 40 g ,zena sam,ne pusim, ne pijem,pijem zadnjih 1 g Nixar,Nasonex zadnjih 1 g, tlak uredan, krv prije 1,5 g uredno,stitnjaca krv 1,5 g uredno, gastroskopija gerb ali ne treba lijeciti jer je blagi i hijetlana hernija. Rodila sam prije 2g.
Imam preskoke srca od 2016 g. Zadnje sam napravila uzv,holter24 i ekg prije 1,5 g srce je bilo zdravo. Od 2016 g do danas sam napravila sigurno 10 kardioloskih pregleda i na svima je srce bilo zdravo ali sa preskocima srca nekad vise ,nekad manje .Najviše je bilo ves 550, sves 345 prije 7 godina.
Zadnji Nalaz Holter24 : otkucaji srca :128,833 , Hr max/min 135/65, Hr Avg budan/san 94 bpm, cirkadijanski infex 1,19. , tachy/brady 26%/-% , RR max 1050ms, pauze (>2000ms) 0 , Max st evelacija 0,37mV mV1, V total 7, V hour Max 2 na sat , S Sve 4 . Parovi 0, tripleti 0.
Ultrazvuk je bio kako je kardiolog rekao uredan a EF je bio 63%.

Dali se trebam brinuti radi preskakanja srca uz uredne nalaze zasnjih 10 g,jer iskreno prepadne me to preskakanje posto ne znam sta mi se moze od toga desiti,bojim se da mi npr srce ne stane,jer je osta neugodan osjecaj.Isto tako u vrijeme ciklusa,pms-a I ovulacije su preskoci cesci. Dali su ti preskoci opasni kada su npr svakih par minuta, dali ima mjesta za brigu ili se mogu opustit? Hvala
Odgovori