Imam 40 godina, nisam rađala, imala sam dvije neuspjele trudnoće u proteklih godinu i pol dana - prvi put blighted ovum (8.tj), drugi put missed abortion (11. tjedan). U obje trudnoće ušla sam s intramuralnim miomom (5x4) u prednjoj stijenci maternice, koji je rastao i deformirao kavum u cijeloj gornjoj trećini. Iako je ginekologica koja je kontrolirala trudnoću smatrala da on nije uzrok pobačaja, nakon druge kiretaže ipak sam se na preporuku ginekologa u bolnici odlučila za operaciju. Miom mi je prije dvadesetak dana uklonjen laparaskopski, a napravljena je i histeroskopija. Jajovodi su prohodni, jajnci izgledaju dobro, ciklus uglavnom uredan.
Budući da se još uvijek nadam da bih mogla postati mama, nakon druge kiretaže upućena sam na različite pretrage, pa vas molim za mišljenje je li to dovoljno, odnosno treba li još nešto napraviti ili ponoviti, s obzirom na sljedeće nalaze:
-Kariotip oba partnera ( nalaz uredan)
-Spermiogram supruga ( nalaz uredan)
- Cervikalni brisevi ( Kultivacija anaerobna: Mycoplasma i Ureaplasma nisu izolirane, u nalazu stoji napomena da je nađeno malo epitelnih stanica. Kultivacija aerobna: patogene bakterije nisu izolirane. Klamidija nije rađena, jer u tom trenutku nije bilo reagensa, ali je nikad prije nisam imala).
- OGTT ( početna vrijednost glukoze u krvi 4.81, glukoza u urinu 0, aceton u urinu 0. Nakon 120 minuta, glukoza u krvi 5.12, glukoza u urinu u tragu, aceton u urinu 0.)
- testovi štitnjače (T4 i TSH uredni, T3 iz meni napoznatog razloga nije napravljen iako je tražen)
- koagulacijske pretrage: protrombinsko vrijeme 1.32 (0.70-1.30)
APTV 25.0 s (24 - 33)
fibrinogen 4.1 g/l (1.8 - 4.1)
lupus antikoagulant negativan
FV R506Q - nije dokazana točkasta mutacija
F II 20210A - nije dokazana točkasta mutacija
MTHFR - DNA analizom identificiran je genotip MTHFR CC. Mutacija MTHFR 677T nije utvrđena.
- toxoplasmosza (ant. IgG neg; IgM neg)
-citomegalovirus ( IgM negativan; IgG 1:8088)
-virus rubeole (IgM negativan;IgG 385 IU/ml pozitivan)
-herpes simplex virus tip 1 (IgM negativan; IgG 210 jed/ml pozitivan)
- herpes simplex tip 2 ( IgM ekvivokalan, IgG 63 jed/ml pozitivan)
- HBsAg (0.26 S/CO, negative, undluted)
- HIV_Ag_Ab (0.47 S/C0, negative, undiluted)
- HCV_3 0.34 S/CO, nonreactive, undiluted)
Pitanje za obgyn
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik