depresija ili nesto drugo
Moderator: moderato
depresija ili nesto drugo
1997 31 12 operisala sam diskus herniju L4L5 posto sam se zapustila operacija je trajala3 sata da bi za 7 dana opšet morala operisati posto nisu mogli prvi put S1L5 poslije toga pojave mi se takozvana divlja mesa prirasline poslije operacije tako da koda nista nisam ni radila bolovi i dan i noc ali nekako sam se sa tim pomirila ,prije 2 godine dobijem infarkt donjeg dijafragmalnog zida na moru u vodi pa se i danas bojim vode ostale su posljedice neka metal principova angina od koje imam malo malo napade e onda me ufati panika neki strah i bude jos gore pored toga imam hijetarnu kilu koja mi isto smeta udaraju bolovi uprsa pa neznam jeli srce ili stomak ,e onda od toga svega udem u rani klimaks u40 toj e tek tad muke nervoza,placem,sve mi smeta , hocu u kuci da mi je sve uredno a nemogu, smeta mi muzika sto mi djeca slusaju,ne mogu da pricam sve me nervira,nekad bih samo sutila odem psihijatru da mi lijekove ali nista promjeni ali ili je gora nervoza ili me umrtve zadnja dijagnoza je bila dg panicni poremecaj ,insuffitientio VBintermitenes TH OXETIN20MG LEXILLIUM ,SANVAL5MG drugi kazu to je sve klimax proce treci kazu posljedice infarkta pa strah i nervoza dolazi sa tim vjerujte da sam skroz bolove od kicme zaboravila samo ponekad primjetim da vucem malo nogu i to je sve ako neko cetvrti zna sta je nek se javi hvala 

Murella - skoro svako bi imao neku psihicku reakciju na sve to sto Vam se desilo. Pa "samo" da ste imali hronican bol a ne sve ovo posle bi bilo dovoljno da se lose osetite. Srcani problemi cesto dovode do panicnih poremecaja, jer su simptomi tako slicni.
Ono sto bih Vam od sveg srca preporucila, je da odete u neko savetovaliste ili nadjete privatnog psihoterapeuta. Kod Vas su se skupili razni fizicki simptomi koji su propraceni psiholoskim reakcijama. Treba Vam neko ko nije iz Vaseg okruzenja, sa kim mozete da podelite strahove i ono sto Vas opterecuje iznutra i ko moze da Vam pomogne vrlo konkretnim planovima (tzv. kognitivnim mapama i ostalim instrumentima) da utvrdite sta su okidaci za Vase panicne i depresivne reakcije kao i sta moze da ih predupredi. Od jos jednog leka ili vece doze istog leke nece biti mnogo koristi.
Ono sto bih Vam od sveg srca preporucila, je da odete u neko savetovaliste ili nadjete privatnog psihoterapeuta. Kod Vas su se skupili razni fizicki simptomi koji su propraceni psiholoskim reakcijama. Treba Vam neko ko nije iz Vaseg okruzenja, sa kim mozete da podelite strahove i ono sto Vas opterecuje iznutra i ko moze da Vam pomogne vrlo konkretnim planovima (tzv. kognitivnim mapama i ostalim instrumentima) da utvrdite sta su okidaci za Vase panicne i depresivne reakcije kao i sta moze da ih predupredi. Od jos jednog leka ili vece doze istog leke nece biti mnogo koristi.