Postovanje,
Sin (26) ima jake bolove u obe ruke, poceli su blago, i za nekoliko dana prerasli u veoma jake konstantne bolove da vise gotovo nista ne moze da radi sa rukama jer su bolovi konstantni i veoma jaki i ruke ga pri dodiru i upotrebi bole jos vise. Pocelo je u predelu zglobova ruke sa strane dlana i prosirilo se skoro do lakta na obe ruke istovremeno. Bili smo kod neurologa, kaze da ne vidi problem u nervima, i poslao nas je kod ortopeda, danas treba da ga posetimo. Moje pitanje je, sta moze da napravi ovakav haos u rukama bez povrede u isto vreme. Lekovi koje pije su diclofenac duo, Zaldiar Effervescence, Aescin, dobio je i inekciju diklofenac 75 mg i nista ne pomaze, izgleda da se samo pogorsava. Juce je reagovao tek na dvostruku dozu opiuma Zaldiar po savetu neurologa, ali vise ga je to omamilo nego pomoglo kod bolova. Najgore je to sto sta god probamo i kao smanji bolove danas, sutra kao da nije ni popio terapiju, lekovi vise ne deluju. Ruke umeju da budu tvrde, kao da ima zgrcene misice, znaju da budu i opustene, ponekad su tople na dodir ponekad ne. Analiza krvi pokazuje potpuno zdravu osobu, treba da doradimo jos neke specificne analize. U glavnom, svi doktori koje smo do sada posetili su zbunjeni cinjenicom da su bolovi potpuno simetricni i da su nastali bez povrede ili neke prethodne bolesti, jedino sto je to moglo startovati su sedeci nacin zivota vise od 8 sati rada na kompjuteru dnevno. Ali, to ne objasnjava zasto mirovanje i lekovi protiv bolova ne pomazu. Da li je neko imao slicna iskustva? Unapred zahvalan na odgovorima i savetima.
Konstantni jaki bolovi u obe ruke
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 18, 2025 7:02 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Konstantni jaki bolovi u obe ruke
Niko nema nikakvu ideju sta bi moglo biti? Cak ni kortikosteroidi u zglobove ne pomazu. Bolovi su sada prisutni vise od 3 nedelje. Dijagnoza, sinovitis u oba zgloba, ali mislim da bi to za 3 nedelje trebalo da pokaze barem znakove poboljsanja.
-
- Novi član
Zaboravio sam da spomenem, nosi orteze na oba zgloba vec 2 nedelje, tj, od dana kada sam napisao prvi komentar. Analiza krvi za utoimune bolesti i artritis negativni.
-
- Novi član
Sada vec pricamo o vise od 3 meseca konstantnih bolova, sa slaboscu u rukama da ne moze sam ni da jede. Do sada je imao orteze 6 nedelja, 3x kortikosteroid u levi zglob i 2x u desni, 5x HILT terapija (laser visoke snage), prvobitna dijagnoza Synovitis zgloba ruke bilateral. Bio je i na fizikalnoj terapii gde mu je jedan fiziterapeut stavio medicinske lopte od 2 kg u ruke u lezecem polozaju sa ispruzenim rukama na gore da drzi loptu po 30tak sekundi 2x tek sto je skinuo orteze. Od tada su pocele da ga bole ruke sa gornje strane, kao da je prenapregnuo misice, ili dodatno povredio zglob ili nerve. To je bilo pre skoro 2 meseca i bolovi su se tada premestili sa unutrasnje strane (strana dlana) zgloba na spoljasnju stranu. Da li je uopste moguce da se ovako nesto desi od tako malog opterecenja, bez obzira sto se radi o naprezanju nakon nosenja orteza od 6 nedelja? Inace, sve ovo se desava u Slovackoj, inace bi odavno posetio neki medicinski centar u Srbiji. Da li iko ima neki savet, sta bi mogao biti uzrok svemu ovome, jer neurolozi tvrde da nije od nerava, ortopedi se drze svoje dijagnoze a sin je vec izgubio poverenje u sve institucije. Ili bar savet na kakve kontrole bi jos mogli da idemo. Inace, trazio sam da ga posalju na MRI, rekli su da ne treba, da je sve jasno, ali mi nekako 3 i po meseca konstantnih bolova ne uliva poverenje da je sve OK. Zaboravio sam da napomenem, CRP je u normali, test krvi za reumatski artritis i jos neke autoimune bolesti je negativan. Kakvo stanje moze da nastane od rada na racunaru da zglobovi pocnu da bole istovremeno u oba zgloba ruke i da traju vise od 3 meseca sa kortikosteroidima, fizioterapijom i laser terapijom koji ne pomazu, bar ne onoliko koliko bi bilo potrebno? Unapred zahvalan za bilo kakav savet ili misljenje, jer ovo vec pocinje da nas izludjuje
-
- Novi član
Zaboravio sam da napomenem , radjen je RTG oba zgloba, bez promena, sve OK. Takodje je radjen UZ oba zgloba nakon tog povredjivanja kod terapeuta krajem jula, takodje sve normalno, bez vidljivih ostecenja i promena.