hormonska analiza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
maki84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2007 2:49 pm

hormonska analiza

Post od maki84 »

Trebala bi da radim analizu 2 dan ciklusa, imam pcos. A dobijam sad upravo. Tesko da ce neka labaratorija da radi sutra a hexalab radi 2 januara.. pa ako neko moze da me posavetuje sta da radim? Da li mogu da radim 3 dan? Hvala
todorovsm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 1:01 pm

Post od todorovsm »

Moze, analiza se i radi 2. ili 3. dan ciklusa. Pozz
maki84
Novi član
Novi član

Post od maki84 »

uradila!! sutra su rezultati, i jedva cekam da krenem s terapijom!
maki84
Novi član
Novi član

Post od maki84 »

Moze li neko da mi pomogne u tumacenju rezultata?
Imam 23 godine.
Treci dan ciklusa rezultati su sledeci:
Estradiol 43.04 pg/ml
LH 10.82 lU/L
FSH 4.70 lU/L
Prolaktin 289.4 mlU/l
Testosteron 0.573 ng/ml
Doktor mi je na odmoru.. A ja sam jako nestrpljiva.. Molim za misljenje.. Hvala!
todorovsm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 1:01 pm

Post od todorovsm »

Moji rezultati hormonskih analiza su vrlo slicne tvojima. Kako je meni doktor rekao, to je tipicno za pcos. 3. dan ciklusa bi trebalo da su fsh i lh priblizno jednakih vrednosti ili da je fsh>lh. Mislim, da su ti ostale vrednosti u redu. Ovde ces naci dosta o tome:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=3612
Ne bih da te plasim, ali ako si pravilno dijagnostikovana bas sa sindromom policisticnih jajnika, dobro se informisi o svemu, jer nasi lekari i nisu bas voljni da objasnjavaju kakve sve nus pojave se mogu (a i ne moraju) javiti.
Sve najbolje ti zelim! Pozdrav!
Odgovori