vs

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
akojic84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 27, 2007 11:06 am

vs

Post od akojic84 »

CAO,

Javljam se po prvi put,slucajno sam od koleginice dobila informaciju za sajt,mogu Vam reci da mi se dopada.

Nakon jake upale mokracnih kanala pre nekih dve god. pojavio mi se vaginalni sekret, moj ginekolog mi je na osnovu uradjenog brisa(VS,PAPA) konstatovala VI grupu sekreta - masa bakterija(Haemopyhis vag),a PAPA je II grupa - retki le. , celije skoro svih slojeva bez znakova atipije.
Preporucila mi je vaginalete Neo- Penotran 7 dana po jedna.
Meni se sekret nije povukao jeste se smanjio ali jos ga imam,terapiju sam ponavljala nekoliko puta ali bezuspesno,stim da nema svrab.

Momak mi je dobio crvenilo i peckanje dok mokri,njegov doktor mu je bez ikakvog brisa preporucio Aciklovir tab. i mast iako mu je on objasnio od cega je to sve nastalo, ja sam od svog gin. dobila informaciju da se te tablete koriste kod Herpesa - ni ja ni on nemamo simptome koji ukazuju na herpes. Kad koristi tab. i mast crvenilo se povuce a cim prestane vrati se i to vec dug period se vuce.

Mozeli mi neko bilo sta reci o svemu ovom. :-?
kleica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:32 pm
Kontakt:

Post od kleica »

ja bih pitala za clue celije ako moze neko malo vise o tome da mi kaze. papa test III stepen II grupa, uradila sam jos neke briseve i vidim izolovane su clue celije. prepisan mi je "orvazil" i antibiotik. hvala unaprijed.
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

Post od kacica »

Kolposkopija i papa test su u redu. Hlamidija,mikoplazma i ureaplazma negativni. VI grupa sekreta,cervikalni bris-normalna bakterijska flora. Lecena mesecima ureaplazma,sada negativna,tegobe prisutne,sekret,neprijatnost pri odnosu,po doktoru upaljena sluzokoza vagine,evidentna je upala.... Gljivice lecim i izlecim,simptomi i dalje tu. Upala je navodno zbog sekreta koji je prisutan pojacano od kada mi je utvrdjena ureaplazma od pre par meseci. Sada kada je nema,simptomi su i dalje tu. Predlozene su mi lactogyn kapsule. Dakle i kada su mi svi moguci brisevi u redu ja imam probleme. ovim kapsulama doktor misli da ce mi se nesto promeniti. Meni su inace sve tegobe pocele sa promenom partnera od pre par meseci. sada su nam brisevi ok.Sad,slusam da dodje zenama nekada u zivotu da se usled ovih ili onih razloga poremete neke funkcije,prosto,pajaca se sekret i sl. to tako traje mesecima pa se normalizuje i sl. Meni da se nije sve poklopiloi sa promenom partnera mozda bih i poverovala. Ovako.kako nije samo pojacan sekret vec su i tegobe prisutne,ne mogu to da prihvatim. Da nije mozda do kondoma i reakcije sa istim,kontaktni dermatitis?Ranije ga nikada nisam puno koristila,sada od kada imam probleme skoro godinu dana unazad.Doktor razmislja o nekim specificnim terapijama,regulacija flore i sl.
Da li je neko imao slicne probleme... :-?
Pozz
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Cao Kacice, srecna Nova godina!

U principu sam se pomirila sa time da cu uvek imati pomalo problema sa sekretom - isto tako imala ureplazmu (izlecena i muz i ja iz prve, posle toga svaki test negativan), ceste gljivice koje isto tako lecim...

Meni pomaze da stavljam vaginalete borske kiseline po sedam noci jednom mesecno (kad dobijem, bas mi je tada rekla doktorka). To je jedino sto mi je do sada pomoglo. Eventualno, kad vidim tu upalu (identice simptome imam kao tvoje - bol pri odnosu, suvoca), ja namazem spoljnu sluzokozu vagine kantarionovim uljem... Nista konkretno nisam nasla ali sam primetila da oscilira sa mesecnim oscilacijama hormona. Doktorka mi je rekla da dok ne budem bila trudna, nece se verovatno poboljsavati.

Inace, to je ista prica moja mame. Ona je imala tegobe sve dok nije ostala sa mnom u drugom stanju i posle nikada vise nije imala gljivice... ocigledno se to promeni sa tim velikim hormonskim promenama.

P.S. Koristil sam i one dugotrajne lubrikante, tipa Replens i KY liquibeads, koji odrzavaju vlaznost po nekoliko dana a nisu stetni za kondome i nemaju hormone...
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

Post od kacica »

Cao Majmunche,srecna i tebi Nova Godina da nam bude bezbrizna i bez ginekoloskih problema,hihiiiii....
Poslusacu Tvoj savet, Inace ja nemam problem sa suvocom,dovoljno sam vlazna,sta vise prepuna sam sekreta....
Da ne zalazim u detalje 8)
Veliki pozz :lol:
Odgovori