Pre godinu dana sam radio na građevini i prilikom podizanja tereta sam osetio bol u trbuhu, tačnije od pupka pa do kosti iznad penisa. Zaboljelo je strašno. Nisam mogao normalno da se ispravim, kao da me je nešto zateglo. Sutradan sam otišao doktoru, a on mi je rekao da nemam herniju(kilu) i da je to istegnuće mišića, ništa više. Prepisao mi je tablete "NIMULID - 20 tableta po 100mg", i da mirujem mesec dana. Bol je postojala neko vreme i prošla nakon 10-ak dana. Problem, za mene , je u tome što se ništa ne može golim okom da vidi, već ja tu bol samo osećam.
Međutim, ja i sada osećam te iste bolove kada radnim i najobičnije poslove, čak i kada hodam duže od npr. 1h, a da o trčanju i nepričam. Bol se najčešće ne javlja odmah nakon dužeg hodanja, već posle, kada sednem da se odmorim. Bol se javlja na istom mestu od pupka (linijom) do kosti.
Nemam problema sa stolicom ili mokraćom. Išao sam i na ultrazvuk gde su mi rezultati bili sasvim uredu. Međutim, nisu mi pregledali mišiće na ultrazvuku, a čuo sam da se preko ultrazvuka mogu videti određene fizičke povrede mišića.
Molim, nekoga za pomoć!
Hernia ili nesto drugo?
Moderator: moderato
Mogu, idite na detaljan pregled. U svakom slucaju, obzirom da ne navodite otok ili prolaps pa samim tim predpostavljam da ih ni nema, terapija u tom slucaju ne bi bila hirurska vec nosenje pojasa do spontane sanacije i u buduce, bez obzira da li tegobe perzistiraju, kod svakog fizickog naprezanja.
Javite sta ste uradili.
Pozdrav!
Javite sta ste uradili.
Pozdrav!