Hronični dugogodišnji loš zadah iz želudca. Pomoć!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
pedja993
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2015 11:50 am

Hronični dugogodišnji loš zadah iz želudca. Pomoć!

Post od pedja993 »

Ovaj problem imam dugi niz godina i vremenom je sve veći. Naime imam katastrofalan zadah skoro po ceo dan, a nakon obroka posle 1-2h bude često užasno. Ovo mi je OGROMAN problem, jer bukvalno ne mogu da imam odnos sa devojkama (imam osećaj da me je par njih otkačilo baš zbog toga) i generalno izbegavam razgovor sa ljudima, jer mi je baš često loš zadah i to ne samo meni, nego i ljudima oko mene (sestra je iskrena i zbog nje znam da je užasno jako često). Pre 5-7 godina sam bio na prvom pregledu ikada kod gastroenterologa u mom gradu i ona mi je tada rekla dok smo razgovarali da ona misli da je iz želudca i onda mi je uradila ultrazvuk i rekla: "pa tebi stoji hrana u želudcu, kada si zadnji put jeo?", ja sam joj odgovorio da sam zadnji put je noć pre i ona je bila u čudu zašto je i dalje tu hrana i ništa mi nije pomogla za to, već mi je dala neke lekove da izbacim malo peska koji sam imao u bubrezima (strašno). 5 godina nakon toga sam rešio da se pokrenem i rešim ovaj problem. Morao sam da idem redom i da eliminišem šta je problem, jer sam sumnjao bio i na zub. Obišao sam sve moguće lekare od stomatologa (više njih, tj. 4 ordinacije najbolje u BG) do ORL i svuda je sve hvala Bogu odlično. Ostao je gastroenterolog. Zakazao sam pregled kod njaboljeg stručnjaka Dr. Tarabara koji nije hteo ni da mi odradi ultrazvuk, ispipao mi je rukama stomak kako bi proverio da li me negde nešto boli i nije me ništa bolelo. Dao sam analize koje je tražio (hvala Bogu sve je od analiza bilo dobro, jedina stvar koja je bila loša je bio Vitamin D koji mi je bio baš drastično ispod normale i tu mi je doktor dao da pijem 4000 jedinica kako bi to rešio (i korigovao sam time)). Krenuli smo sa Autofagijom + mediteranska dijeta + digestal pred svaki obrok i pio sam neke biljne tablete KalmaCol 2 isto pre svakog obroka kako bi mi umirio dodatno želudac. Inače papreno je u toj količini kupovati Digestal i KalmaCol, jer su preskupi, a pijem ih dosta, nego nebitno, hteo sam sve da uradim samo da rešim problem. Takođe je ostavio da uradim genetski test tolerancije na laktozu kao i neki DAO test. Nakon 3 meseca ja sam smršao preko 10kg i nisam ličio na čoveka (inače nisam gojazan). Bio sam bled i svi su me pitali da li sam dobro, jer sam prestao jesti hleb i to izgladnjivanje... Svi rezultati su mi i pre autofagije hvala Bogu bili dobri, a nakon ovoga su isto bili dobri, samo je sada i Vitamin D bio ok. Radio sam i test za helikobakteri i to je bilo ok, tj. negativan. Nakon kontrole doktor je bio u čudu što sam toliko smršao, na šta sam mu odgovorio da je to sve do izgladnjivanja i što sam prestao da jedem hleb gde mi je on rekao da pojačam malo hranu i da jedem heljdin hleb, kao i da nastavim još 3 meseca sve isto. Ja sam poludeo, ali hteo sam da ga poslušam. Takođe test tolreancije na laktozu je bio pozitivan, tako da mi je rekao da izbegavam skroz mlečne proizvode (iako ih stalno jedem i nikada nemam problema), kao i da mi je taj DAO na granici i morao sam da kupim neke Daosin tablete u Hrvatskoj (jer ih kod nas nema i takođe su paprene). Znači dao mi je PONOVO sve isto + Daosin 3x1 pre jela + Normix tablete 3+3 posle jela 14 dana, kako bi eventualno ubili bakterije ako ih imam tim Normix-om - u prevodu ajde da se kljokam pa šta bude na slepo... Ja sam ga poslušao mesec-dva i digo ruke. Normix ništa pomogao nije (takođe sam dao ogromne pare za tu količinu), onda Daosin takođe NIŠTA kao vodu da sam pio (on je tek preskup, dao sam 200e), a ovo ostalo mi se smučilo više. Niti sam otišao više na pregled i kontrolu, bukvalno sam dao preko 1000e da ne kažem da je SVAKI pregled kod doktora 12.000 + grdni lekovi i odlazak u BG. Jedino od ovoga što mi je pomoglo je da kada sam PRVI put u životu popio taj Digestal pred obrok, ja sam ujutru imao dah kao NIKADA U ŽIVOTU, a prejeo sam se picom noć pre u 22h, jer mi je to bilo kao veče pred sve ovo i da od sutra krećem da poštujem sve i reko ajde da probam taj digestal 10ak min. pre nego što stigne pica. Tada sam shvatio da je do želudca i da mi verovatno stomak sporo vari hranu i da ona trune u stomaku. Da ne stigne da svari obrok pre i da ja unesem sledeći (barem ja to tako laički zaključujem). Naravno kako sam taj digestal pio svakodnevno, on je verovatno manje radio. Iskreno jeste mi bio bolji dah, ali to je zato što sam pio sve te lekove i + jeo kao ptica, a ja ne mogu tako da živim i pritom dah nije bio rešen 100%, često je znao da bude isti, ali je spao sigurno za preko 50%... Ljudi ja Vas kao Boga preklinjem, ako iko ima nekog Gastroenterologa da mi preporuči ili da je neko lekar da mi pomogne šta da radim, jer ja više ovako ne mogu da živim! Doktora sam bio pitao i na prvoj i drugoj kontroli zašto me ne pregleda na ultrazvuku i on je oba puta rekao da nema potrebe, a da za gastroskopiju sam mlad i da misli da ne treba da to još radim, već da probamo ovako. Mene ovo eksperimentisanje kljokanjem raznih lekova, gladovanje i davanje BRDO para za lekove više stvarno ne zanima i želim konkretno da se vidi šta je. Planiram da krenem kod nekog drugog gastroenterologa i ne znam koga bi mi preporučili u BG da već jednom rešim ovo... Smatram da je neophodno da uradim tu gastroskopiju, kako bi se konkretno videlo šta je problem, jer mora da je do nečega! Naravno radio bih je samo pod anestezijom, ali prvo da vidim kod kog sledećeg stručnjaka da idem... Hvala do neba unapred svima i izvinite na ovolikom romanu!
Odgovori