Molim za savet.
Imam 41 godinu. U martu mi je uradjena totalna histerektomija zbog adenocarcinoma jajnika. Pocetkom decembra sam zavrsila hemo terapiju. U toku svih ovih meseci imam problema sa raznim bakterijama (sto je i za ocekivati s obzirom na pad imuniteta) koje se naizmenicno pojavljuju (eserihija, enterokoke i proteus mirabilis).
Zbog bolova u vagini koje sam imala prilikom ginekoloskih pregleda na Onkoloskom, prosle nedelje bila sam kod ginekologa koji me je operisao.
Rezultati: urinokultura ok; PAP - ok; vaginalni sekret II, cervikalni bris: proteus mirabilis u manjem broju.
Dat mi je savet da stavljam Betadin vaginalete, a kada zavrsim FitoVag vaginalete (izmedju ostalog zbog suve vagine).
Vaginalni hormonski flasteri dolaze u razmatranje za nekoliko meseci dok se u potpunosti oporavim.
Pitanje:
- da li je moguce da vaginalna infekcija moze proizvesti tako jake bolove prilikom ginekoloskog pregleda?
- da li neko ima iskustva u lecenju vaginalni infekcija nakon histerektomije, hemoterapije ili u klimaksu?
hvala
histerektomija i Proteus mirabilis
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Moja mama se zalila na bolove tokom odnosa i pri pregledima posle histerektomije. Njena doktorka joj je kao razlog navela manjak estrogena i zaista, posle koriscenja raznih lubrikanata, postalo joj je lakse. Probaj neke od visednevnih lubrikanata - kao npr Replens koji je u formi gela, stavi se i deluje po 3-4 dana bez ponovnog stavljanja.
Replens
Draga Majmunche,
Eto prosetah malo po apotekama, okrenuh nekoliko telefona, ali Replens nije registrovan u Srbiji. Cula sam da od ovog meseca u Beogradu postoji apoteka u kojoj se mogu kupiti ne registrovani lekovi pa cu da se raspitam. Zamolila sam i neke prijatelje u Evropi da oni pitaju za pomenuti lubrikant. Pogledala sam na njihovom sajtu sta pise i svidja mi se sto nema estrogena.
U svakom slucaju hvala na savetu.
Srecna Nova 2008
Eto prosetah malo po apotekama, okrenuh nekoliko telefona, ali Replens nije registrovan u Srbiji. Cula sam da od ovog meseca u Beogradu postoji apoteka u kojoj se mogu kupiti ne registrovani lekovi pa cu da se raspitam. Zamolila sam i neke prijatelje u Evropi da oni pitaju za pomenuti lubrikant. Pogledala sam na njihovom sajtu sta pise i svidja mi se sto nema estrogena.
U svakom slucaju hvala na savetu.
Srecna Nova 2008
Evo sajta za KY:
http://ky.com/index.jsp
Imaju tri dugotrajna lubrikanta: liquibeads, long lasting, i silk e.
Vidis da ih ima i u Madjarskoj... u svakom slucaju mozes da odstampas sa ovog sajta pa da odneses po apotekama, mozda moze neko da nabavi...
http://ky.com/index.jsp
Imaju tri dugotrajna lubrikanta: liquibeads, long lasting, i silk e.
Vidis da ih ima i u Madjarskoj... u svakom slucaju mozes da odstampas sa ovog sajta pa da odneses po apotekama, mozda moze neko da nabavi...