histerektomija i Proteus mirabilis

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

histerektomija i Proteus mirabilis

Post od evelina »

Molim za savet.

Imam 41 godinu. U martu mi je uradjena totalna histerektomija zbog adenocarcinoma jajnika. Pocetkom decembra sam zavrsila hemo terapiju. U toku svih ovih meseci imam problema sa raznim bakterijama (sto je i za ocekivati s obzirom na pad imuniteta) koje se naizmenicno pojavljuju (eserihija, enterokoke i proteus mirabilis).

Zbog bolova u vagini koje sam imala prilikom ginekoloskih pregleda na Onkoloskom, prosle nedelje bila sam kod ginekologa koji me je operisao.
Rezultati: urinokultura ok; PAP - ok; vaginalni sekret II, cervikalni bris: proteus mirabilis u manjem broju.

Dat mi je savet da stavljam Betadin vaginalete, a kada zavrsim FitoVag vaginalete (izmedju ostalog zbog suve vagine).

Vaginalni hormonski flasteri dolaze u razmatranje za nekoliko meseci dok se u potpunosti oporavim.

Pitanje:
- da li je moguce da vaginalna infekcija moze proizvesti tako jake bolove prilikom ginekoloskog pregleda?
- da li neko ima iskustva u lecenju vaginalni infekcija nakon histerektomije, hemoterapije ili u klimaksu?

hvala
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Moja mama se zalila na bolove tokom odnosa i pri pregledima posle histerektomije. Njena doktorka joj je kao razlog navela manjak estrogena i zaista, posle koriscenja raznih lubrikanata, postalo joj je lakse. Probaj neke od visednevnih lubrikanata - kao npr Replens koji je u formi gela, stavi se i deluje po 3-4 dana bez ponovnog stavljanja.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Replens

Post od evelina »

Draga Majmunche,

Eto prosetah malo po apotekama, okrenuh nekoliko telefona, ali Replens nije registrovan u Srbiji. Cula sam da od ovog meseca u Beogradu postoji apoteka u kojoj se mogu kupiti ne registrovani lekovi pa cu da se raspitam. Zamolila sam i neke prijatelje u Evropi da oni pitaju za pomenuti lubrikant. Pogledala sam na njihovom sajtu sta pise i svidja mi se sto nema estrogena.

U svakom slucaju hvala na savetu.

Srecna Nova 2008
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

KY je isto na bazi vode i glicerina i nema estrogena, isto tako imaju supozitorije za duzu upotrebu... Mislim da njega kod nas ima.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

KY

Post od evelina »

Jel mozes da mi napises koji je proizvodjac u pitanju. Bice mi lakse kad pitam u apoteci jer ono KY je bas specificno.

Hvala,
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Evo sajta za KY:

http://ky.com/index.jsp

Imaju tri dugotrajna lubrikanta: liquibeads, long lasting, i silk e.

Vidis da ih ima i u Madjarskoj... u svakom slucaju mozes da odstampas sa ovog sajta pa da odneses po apotekama, mozda moze neko da nabavi...
Odgovori