pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
maki07
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 25, 2007 9:27 am

pomoc

Post od maki07 »

Pozdrav svima

Na ovom sajtu pišem prvi put, u nadi da ću dobiti odgovore na moje zdravstvene probleme.
Imam 29 god. Porođaj sam imala u 21 god. Bio je veoma težak koji ostavlja velike posledice na moj grlić materice.Doktor kaže da ostanem trudna da bi mi radio nakon drugog porođaja PLASTIČNI GRLIĆ. Od velikog broja bakterija koje sam imala ( a uvijek mi je bila bak.Candida) ne ostajem trudna. Nakon 4 god. od porođaja rade mi PLASTIČNI grlić. Nalaz sa grlića bio je HRONIČNO BENINGNI.
Nakon operacije imala sam zadebljanje materice u nalazu LAKE ŽLIJEZDE.
(rade mi keretažu).
KAKVE KOMPLIKACIJE MOGU DA SE JAVE U TRUDNOĆI?
KAKVE SU ŠANSE I KOJE SU SA TAKVIM GRLIĆEM IZNIJETI POROĐAJ?
I AKO JE MOGUĆ SAVJET
MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE NA MOJA PITANJA
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Maki dobrodošla na ovaj forum!
Pokušaću da Vam objasnim problem koji ste imali sa grlićem materice.

U porođaju grlić materice zna da pukne obostrano bočno, pogotovo kod brzog porođaja ili rađanja velike bebe.
Ukoliko se rascep ne uoči i ne sašije odmah nakon porođaja ostaje tzv. Emetov rascep.
Rascep se može zbrinuti i kasnije "osvežavanjem" ivica rascepa i ušivanjem što neki nazivaju "plastičnom operacijom" inače se ne ugrađuje nikakva plastika.
Uobičajno je da se ova operacija radi tek nakon planiranih porođaja!

Vama se ništa ne može dogoditi, slobodno možete ostati trudni i izneti trudnoću do kraja.

Pozdrav i srećno DrPeđaDj
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:D
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

ZA DR PEDJU DJ. MOLIM VAS ZA ODGOVOR

Post od zmaj76 »

POZDRAV,NEĆU PONAVLJATI SVE ŠTO SAM VEĆ TRI PUTA PISALA,MOLIM VAS ZA SAVET,JA SAM SVOJ PROBLEM IZLOŽILA U OKVIRU TRI TEME :RANICA NA GRLIĆU,LLETZ ŠTA POSLE,KOJA JE NA DRUGOJ STRANI I U OKVIRU TEME "ZA DR PEDJU DJ I OBGYN" ,JA SE STVARNO NADAM KONSTRUKTIVNOM SAVETU I POMOĆI , JER JA ZAISTA NEMAM SREĆE SA GINEKOLOZIMA,VERUJTE MI DA MI SVE OVE GODINE RAZLIČITI GINEKOLOZI "SAVETUJU RAZLIČITE STVARI",HVALA VAM UNAPRED :roll:
Odgovori