Miom u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
atanacko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 27, 2007 9:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Miom u trudnoci

Post od atanacko »

:(
Imam 29 godina ,u 5 nedelji trudnoce sam,na kontroli u Klinickom centru ustanovili su mi da imam MIOM 9 x 12 cm i jos nekoliko manjih(nebitnih),rekli su mi da se plod razvija normalno i da za sad MIOM ne pravi nikakve smetnje.Na kontrolu sam se javila zbog blagog krvarenja a sad nisu rekli zbog cega(verovatno zbog MIOMA).Vec tri dana nemam krvarenja.Kontrola je ponovo za 15 dana i verovatno mora da se prati eventualni rast MIOMA.Zbog specificnosti MIOMA preporuceno je od strane privatnog ginekologa da se stupi u kontakt sa direktorom Narodnog fronta dr.Stojanovicem kako bi on preuzeo vodjenje trudnoce jer je on navodno vrh u celoj ovo oblasti.Niko mi nije nesto detaljnije rekao kao da li ce MIOM uticati na plod,da li ce me operisati i ukloniti matericu, da li je MIOM isuvise veliki sl.odgovore stoga Vas molim za jedno opsirnije objasnjenje o mojoj buducnosti.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Evo da podelim sa tobom jedno umirujuce iskustvo: moja drugarica je pored velikog mioma rodila zdravu i veliku devojcicu na termin.

Miom moze da bude opasan jer ga hormoni teraju da raste (isti hormoni koji odrzavaju trudnocu i dovode do bebinog rasta) i moze da oduzima krv (t.j. potrebne nutrijente) plodu. Ali, ako se plod normalno razvija, onda bi trebalo samo pazljivo pratiti. Moja drugarica se porodila carskim rezom da ne bi doslo do nekontrolisanog krvarenja. Njoj su odmah posle carskog ocistili matericu od tog mioma i cak je jako malo krvarila posle porodjaja jer joj je materica bila ociscena.

To jeste rizicna trudnoca ali nema razloga ako se sve pazljivo prati da ne bude ok.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Evo jos jedne utehe. Moja mama je imala miomatoznu matericu(znaci PUNU mioma) a evo mene zive i zdrave kako kuckam tebi poruku :wink:
Odgovori