Mom ocu prilikom pregleda pre pocetka primanja III ciklusa hemo terapije (Citosar, Cisplatina, 5FU) onkolog je ustanovio sum na srcu i rekao mu da se obrati kardiologu. Internista u DZ sumnja na anginu pektoris i salje ga da uradi UZ srca. Otac sutra ima narednu hospitalizaciju, 3.1 radi se UZ vrata (ima karcinom baze jezika), 8.1 radi se skener i nakon toga ce konzilijum odluciti sta dalje. Pretpostavljamo da ce zracenje i na kraju jos jedna hemo terapija.
Da li postoji mogucnost da se ne nastavi lecenje karcinoma zracenjem ili hemo terapijom u slucaju da se zaista ustanovi da otac ima anginu pektoris.
Hvala
Angina pektoris i hemo terapija
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ne znam kako misle da utvrde postojanje ili odsustvo angine pectoris ultrazvukom... Cest, a potpuno besmislen "rezon" lekara kod nas - cak i internista...
AP nije kontraindikacija za radio i hemoterapiju.
Sve najbolje.
AP nije kontraindikacija za radio i hemoterapiju.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Angina pektoris i hemo terapija
Doktore, mnogo hvala na brzom odgovoru.
Za ovih sest meseci koliko sam ja isla na hemo terapiju, znam da su zene u sobi pricale da ljudi koji imaju bolesno srce ne mogu da primaju hemo pa me je to poprilicno uplasilo. Da znam, to su price iz sobe, ali ne mozete da ih ne cujete!
Za ovih sest meseci koliko sam ja isla na hemo terapiju, znam da su zene u sobi pricale da ljudi koji imaju bolesno srce ne mogu da primaju hemo pa me je to poprilicno uplasilo. Da znam, to su price iz sobe, ali ne mozete da ih ne cujete!