Besplatna VTO u KCS

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Gorancica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 9:13 pm

Besplatna VTO u KCS

Post od Gorancica »

Prvo da pozdravim sve članove foruma. Možda grešim ali primetila sam da na ovom forumu nema baš nešto postova o besplatnoj oplodnji koja se obavlja u KCS.
Moj slučaj nije ništa ni bolji ni gori od mnogih o kojima sam čitala pre nego što sam postala član medicinskog foruma. Pre pet godina smo suprug i ja odlučili da proverimo iz kojeg razloga nemamo potomstva. Uradili smo potrebne analize i HSG-om (prof. dr. Dinulović pokojni) smo ustanovili da su mi jajovodi neprohodni. Nikada nam nije savetovana laporoskopija tako da je nikada nisam uradila. Savetovana nam je vantelesna oplodnja i do sada smo imali 5 pokusaja, ali bez uspeha.
Potpuno neplanirano smo se prijavili na program besplatne VTO i bili smo negde oko 900-og mesta (tako su nam barem rekli). Naravno ta je informacija čamila u glavi i taman kada sam mislila da od te ljubavi nema nista, pre samo nekoliko dana, tačnije 14.12.2007. su me pozvali iz KCS. Tada su samo od mene tražili da potvrdim podatke koje već imaju, pitali su me da li sam u drugom stanju. Nakon toga, za svaku pohvalu, ljubazna gospođa mi je rekla da ćemo u roku od mesec dana možda i duze dobiti pismo u kojem će se naći šta je sve potrebno od dokumentacije i nalaza koji su neophodni kako bi komisija mogla da razmatra naš slučaj. Juče, znači samo 11 dana nakon poziva, poštar mi je doneo plavu kovertu.

Šta mene zanima je sledeće, postoji li neko na ovom forumu ko zna kako dalje u KCS ide procedura. Mi smo dobili rok za sve nalaze 10 radnih dana od primanja pisma, s tim, što moram da napomenem da većina nalaza ne sme da bude starija od godinu dana.

Molim bilo koga ko zna nešto više o daljnoj proceduri da mi je pojasni.

Unapred hvala.
Odgovori