BRONHITIS U 8.NEDELJI

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jelena_d
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 3:53 pm

BRONHITIS U 8.NEDELJI

Post od jelena_d »

U 8.sam nedelji trudnoce,i prije tri dana mi je pocela groznica,pa temperatura do 37,5.Mislila sam da sam prehladila,ali posle 2 dana,odem do dr koja mi kaze da imam bronhitis,da mi Amoxicilin,i po potrebi Paracetamol.Stavljala sam obloge,nisam dala da temperatura raste{uvece bi isla na 38,i tad bi popila paracetamol,pila sam ga 3 puta)Popila sam za 3 dana cini mi se 10 litara caja,ako ne i vise,limunade,cedevite,revite,bijeli luk,kivije,narandze,toplu supu,mlijeko s uprzenim secerom,mlijeko i med,jogurt...Danas je treci dan,temperatura je spala,relativno se dobro osjecam...Interesuje me vase misljenje o svemu.Treba li da brinem,komplikacije i to...Inace sam bila na UZV pregledu sa 6 nedelja i 6 dana,i sve je bilo ok,matericna trudnoca,jedan mijesak,registrovana srcana radnja...Unaprijed hvala na izdvojenom vremenu,pozdrav.
Korisnikov avatar
Anjina Mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Anjina Mama »

Draga Jelena_d, na svu srecu nisam bila bolesna tokom trudnoce, ali imala sam glavobolje prvih par meseci i ginekolog mi je rekao da paracetamol (eferalgan i brufen) mogu slobodno da popijem.
Sto se tice penicilina ili drugih antibiotika nisam sigurna, ali verovatno ce se neko javiti ko zna. Da li dr koji ti je dao Amoxicilin zna da si trudna? Ako zna onda ti je verovatno dao lek koji mozes da koristis u toku trudnoce.
Ostale navedene stvari od caja do belog luka - ne mogu nikako da ti naude :)
Odgovori