Nova trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
aleksandrastankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 21, 2005 7:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Nova trudnoca

Post od aleksandrastankovic »

Imam bebu od 10 meseci i posle uradjenog testa sam otkrila sa sam u drugom stanju.Kada sam pozvala svoju doktorku da zakazem pregled,ona je kategoricki tvrdila da treba da uradim kiretazu,zbog kratkog vremenskog perioda izmedju dve trudnoce.Meni je 24.5 godine(dete sam dobila sa 23.5 godine,tacnije u julu 2004).Poslednju menstruaciju sam imala 21.03.2005.Molim Vas,sta mi savetujete?Da dodam da sam prvu trudnocu normalno iznela i da je porodjaj bio normalan i lak,nikakvih komplikacija nije bilo.
Da li je neophodno prekinuti dojenje-da li ono moze nepovoljno da utice na plod (beba ima vecernji podoj pred spavanje i jutarnji,ev. jos jedan u toku dana)?Unapred najlepse hvala!
Alexandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 1:57 pm

Post od Alexandra »

Epa stvarno svasta! Mislim da su doktori tu za nas da pomognu ,a ne da odmognu! Ne bih da se mesam u privatne stvari, ali evo recimo mog iskustva. Ja imam bebu od 3,5 meseca i iskreno receno, da mogu ,vec sutra bih ponovo bila trudna! Cula sam da je do sledece trudnoce dovoljno da se organizam oporavi onoliko koliko trudnoca traje- a to je devet meseci. Znaci, prvi problem je resen. E sada jedino je mozda dojenje problem, sto i mene zanima. Koliko znam dojenje izaziva kontrakcije materice, pa je to rizicno za trudnocu. A negde sam procitala da kao moze da se doji do polovine trudnoce. Stvarno ne bih da nagadjam.Volela bih da cujem strucno misljenje o tome.
A sto se tice te vase nove trudnoce dobro razmislite, jer zaista ne vidim u cemu je problem. Znam devojku koja ima troje dece i vrlo rano je ostajala trudna, pa ne vidim da joj ista fali. Ali, ne zamerite, to je moje misljenje, odluka je na vama.
Svako dobro!
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Ako se vi dobro osecate fizicki - ne vidim razlog zasto biste prekidali trudnocu.
Sto se dojenja tice, vasa 10mesecna beba i ne mora vise da sisa,velika je i moze da rucka drugu hranu.Majcino mleko joj i nije dovoljno s obzirom na njenu "starost" ...
Molim vas nemojte prekidati trudnocu .
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Nova trudnoca tokom prve godine po porodjaju je veliki napor za telo. Zato se treba sto vise odmarati, ici na redovne kontrole i pre svega voditi racuna o ishrani. Mora se povecati unos kalorija, oko 300 dodatnih za fetus, plus jos minimum 200 za stvaranje mleka. Povecati unos kalcijuma na oko 6 porcija dnevno, proteina na pet obroka. Verujem da cete lepo izgurati i ovu trudnocu. Srecno!
aleksandrastankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 21, 2005 7:35 pm

Post od aleksandrastankovic »

Hvala vam najlepse !Ma ni u kom slucaju ne bih prekinula trudnocu-zar da ubijem svoje dete?Mene je samo izbacio iz takta stav doktorke u koju sam imala potpuno poverenje;stvarno mi nije jasno kako je mogla tako nesto da mi uopste predlozi.Eto,kada budem obavila pregled,javicu koliko je tacno stara trudnoca.A nekako ne uspevam da prekinem sa dojenjem,jer onda nocima ne bi bilo spavanja,posto jedino tako moze da zaspi(na siki,nazalost),tako da cu postepeno pokusavati,dok ne uspem,a nadam se najdalje za mesec dana!Pozdrav od Aleksandre
Meli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2005 4:20 am

Post od Meli »

Ne vidim razlog da biste trebali prekinuti trudnocu ako nema nikakvih problema.Kod mene je sinu bilo osam mjeseci kad sam ostala trudna.Odmah sam prekinula dojenje posto je bio ojacao i jeo je raznovrsnu hranu,a nakon devet mjeseci sam na svijet donijela svoju predivnu djevojcicu :) ,trudnoca trajala super,nikakvih problema..Stoga ni vi ne treba da brinete i ni slucajno ne prekidajte,ne znam sta je to s tom doktorkom :roll:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

aleksandrastankovic napisao:Hvala vam najlepse !Ma ni u kom slucaju ne bih prekinula trudnocu-zar da ubijem svoje dete?Mene je samo izbacio iz takta stav doktorke u koju sam imala potpuno poverenje
Ja ne mogu da verujem u ovo sto citam. Pa cak i da je imala osnova da kaze tako nesto, kao da mogu da zamislim njen izraz lica prilikom saopstavanja toga sto je saopstila... beskrupulozan, surov... pogotovo sto se znate i sto si joj verovala... ta zena je bolesna... ne daj Boze da je mojoj zeni nesto tako rekla, ja bih je.................
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Cak i da postoji neka opasnost, normalno je da ces pokusati da izneses trudnocu do kraja, neces valjda da ubijes sopstveno dete bez razloga (jer kao sto ljudi kazu, razloga za to nema)... sta drugo da kazem sem STRASNO!!!
Odgovori