aneurizma aorte ascedentis descedentis et abdominalis
aneurizma aorte ascedentis descedentis et abdominalis
Marta 2006 mi je otrivena aneurizma cele aorte u Zemunskoj bolnici, posle izlaska javila sam se u KC Beograd na II hirusku gde je utvrdjeno na konzilijumu da ne moze da se operise jedino u Parizu ili u Americi sa nekakvim mrezicama kojima se oblaze aorta a i to niko ne garantuje da ce uspeti. Citala sam u novinama da je krenula operacija bez otvaranja grudnog kosa krozvenu na preponi i ubacivanje graftova tako da se iskreno nadam da ce krenuti i ovi veliki hiruski zahvati jer do sada su radili samo segmente. Ponovo molim ako bilo ko nesto sazna za nesto novo u svetu i kod nas da mi se javi. Jako je testo sedeti i cekati kada ce puci aorta stalno osluskujem svoje srce i puls. Hvala unapred
PTCA je prakticno bespomocna kada se radi o tako generalizovanoj aneurizmi. Ipak, nezahvalno je davati konacne ocene i procene bez uvida u koronarogrfaiju i opste stanje pacijenta. Odluka se donosi iskljucivo konzilijarno /kardiolog, interventni radiolog anesteziolog i kardiohirurg/.
Mislim da je za vas slucaj opcija otvorena operacija.
Mislim da je za vas slucaj opcija otvorena operacija.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
[i][b]lapsus: umesto koronarografija citaj aortografija![/b][/i]
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
lapsus: umesto koronarografija citaj aortografija!