krvarenje nakon konizacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

krvarenje nakon konizacije

Post od ana69 »

Pre 7 dana sam imala operaciju konizacije,jer sam imala IV grupu na Papa testu.Nakon toga malo sam krvarila i narednog dana ali je onda prestalo.Jutros sam opet mao prokrvarila i osetila bol na desnoj strani donjeg stomaka.Narocito je bolelo kada sedim pa ustanem.
Onda me je uhvatila nesvestica i onestvestila sam se na kratko.
Da li ovo moze biti opasno?Inace predhodnog dana sam bila kod zubara (pri operaciji mi je rasklimana jedna krunica,pa sam isla da on to popravi).Da li je mozda to doprinelo ovom mom stanju?
Da li trebam da vise lezim ili smem i da sedim i setam?
Lela5
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2005 11:16 pm

Post od Lela5 »

Rane komplikacije konizacije su naknadno krvarenje (4%) koje se najcesce javlja posle 5. dana od intervencije. Krvarenje moze da se javi i 10 dana nakon intervencije. Po svom karakteru ovo krvarenje ne moze ugroziti pacijenta, ali se ponekad tesko "spontano" zaustavlja, tako da se najcesce mora re-intervenisati.
S' toga po mom misljenju sacekajte jos malo, pa ako krvarenje ne prestane javite se svom lekaru. U svakom slucaju ne treba da panicite jer to vase krvarenje nije nista neobicno s' obzirom na izvrsenu intervenciju.
Pozdrav
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

krvarenje se nastavlja

Post od ana69 »

kao sto sam rekla,7 dana nakon konizacije sam malo prokrvarila i evo to stanje traje vec 5 dana i mislim da je zadnja 2 dana nesto jace u donosu na predhodne dane.Kolicinski to je kao zadnjih dana menstrualnog ciklusa,ali je miris vrlo neprijatan i jak.Nemam temperaturu i inace se dobro osecam ali sam zabrinuta zbog svega ovoga.Sta vi savetujete?
Odgovori