Moj problem je sledeci...
Vise od mesec dana osecam tegobe na polnom organu,u vidu peckanja,zuljanja,svraba,crvenila i bola.Imam osecaj kao da imam neke izrasline koje mi smetaju, ne mogu normalno da sedim,da se krecem itd. Posetila sam ginekologa,uradila sve preglede..ultrazvukom je utvrdjeno da mi je levi jajnik mikrocistican, kolposkopijom da imam ranicu na grlicu materice, sekret mi je treca grupa, a papa druga...Zakljucak mog lekara je da je u principu sve u redu, s tim sto ja i dalje osecam sve te probleme, i cini mi se daje sve gore i gore.
Medjutim, to nije sve...s obzirom da sam upraznjavala i oralni sex,slicne simpotome osecam i u grlu...uzimala sam i bris grla doktorka mi je rekla da imam neke gljivice i da ispirem usta sodom bikarbonom i da koristim pantenol tablete.
Inace,odnose nisam imala nekoliko godina,sad sam u vezi sest meseci,imam redovne odnose,a ovi simptomi su mi se pojavili pre nesto manje od dva meseca.
Zna li neko sta mi je?
Unapred zahvalna.....
ne znam sta mi je..
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Upražnjavaš odnose bez kondoma, pretpostavljam.
Treća grupa NIJE normalan nalaz. Ispitivanja za treću grupu sekreta podrazumevaju uzimanje vaginalnog brisa, cervikalnog brisa, brisa na hlamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu, bakterijsku vaginozu i trihomonas.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ne+bolesti
Tek kad uradiš sve briseve i oni budu negativni možeš da kažeš da je "u redu" i da uzrok svojih tegoba tražiš dalje. I dečko naravno treba da ide na pregled, da uradi briseve i da se leči.
Treća grupa NIJE normalan nalaz. Ispitivanja za treću grupu sekreta podrazumevaju uzimanje vaginalnog brisa, cervikalnog brisa, brisa na hlamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu, bakterijsku vaginozu i trihomonas.
Tek kad uradiš sve briseve i oni budu negativni možeš da kažeš da je "u redu" i da uzrok svojih tegoba tražiš dalje. I dečko naravno treba da ide na pregled, da uradi briseve i da se leči.
Nsam radila analize na hlamidiju,mikroplazmu i ureoplazmu.U nalazu cervikalnog brisa mi prevovladavju celije iz sastava hronicne nespecificne upale,granulociti,limfociti i plazmociti.U vaginalnom brisu veca kolicina sluzi,pretezno granulociti i bakterije. Ovo sam navela deo iz nalaza koji sam dobila...
Reci mi koliko je sve to sto si navela opasno i da li je izlecivo?
Hvala
Reci mi koliko je sve to sto si navela opasno i da li je izlecivo?
Hvala
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jesu li ti uzeli posebno vaginalni, posebno cervikalni bris i nosili u laboratoriju?
Rezultati brisa bi trebalo da budu u stilu - nađene su patogene bakterije ili nisu, i naravno šta je tačno nađeno i antibiogram (spisak antibiotika na koje je bakterija osetljiva).
Uzorak sa grlića za Papa test nije isto što i bris. Uzorak vaginalnog sekreta pri čemu dobiješ koja ti je grupa sekreta takođe nije bris.
Obavezno uradi test na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu (za to moraju da ti uzmu tri zasebna brisa!). Opasne su jer mogu da izazovu pobačaj a neke bogami i sterilitet. Izlečive su ali se poneki ljudi baš namuče dok ih izleče. Prelistaj malo forum (koristi opciju "Traži") pa ćeš videti.
Rezultati brisa bi trebalo da budu u stilu - nađene su patogene bakterije ili nisu, i naravno šta je tačno nađeno i antibiogram (spisak antibiotika na koje je bakterija osetljiva).
Uzorak sa grlića za Papa test nije isto što i bris. Uzorak vaginalnog sekreta pri čemu dobiješ koja ti je grupa sekreta takođe nije bris.
Obavezno uradi test na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu (za to moraju da ti uzmu tri zasebna brisa!). Opasne su jer mogu da izazovu pobačaj a neke bogami i sterilitet. Izlečive su ali se poneki ljudi baš namuče dok ih izleče. Prelistaj malo forum (koristi opciju "Traži") pa ćeš videti.
Da,budem iskrena ne znam da li mi je posebno uzimao cerikvalni,a posebno vaginalni,a ne znam ni u cemu je razlika? Znam,da jeste uzimao dva puta bris...
U naloaz mi se ne spominju nikakve patogene bakterije...Zakljucak patologa bio je da -elementi celijske atipije nisu nadejeni u pregledanom materijalu.
S obzirom da me je lekar o rezultatima obavestio putem telefona,nisam bila u prilici da mi detaljno objasni nalaz. U svakom slucaju, sutra obavezno idem,pa cu i da trazim dfa uradim test na hlamidiju i ostalo.
Da li se rezultati na to dugo cekaju?
Puno to hvala...
U naloaz mi se ne spominju nikakve patogene bakterije...Zakljucak patologa bio je da -elementi celijske atipije nisu nadejeni u pregledanom materijalu.
S obzirom da me je lekar o rezultatima obavestio putem telefona,nisam bila u prilici da mi detaljno objasni nalaz. U svakom slucaju, sutra obavezno idem,pa cu i da trazim dfa uradim test na hlamidiju i ostalo.
Da li se rezultati na to dugo cekaju?
Puno to hvala...
I jos nesto sam zaboravila da napomenem...
pre odlaska kog ginekologa uradila sam analizu krvi i urina..Urin mi je sadrzao dosta sluzi,malo sitnih kristala..pa mi je receno da uradim urinokultura,sto sam i uradila. I rezultati urinokulture su bili u redu, bar tako mi je receno. Na kraju nalaza je zapisano da patogene bakterije nisu izolovane...Pa, me interesuje da li bi se hlamidija,mikoplazma ili ureaplazma mogle primetiti putem urina ili je za to bas potreban bris sekreta?
pre odlaska kog ginekologa uradila sam analizu krvi i urina..Urin mi je sadrzao dosta sluzi,malo sitnih kristala..pa mi je receno da uradim urinokultura,sto sam i uradila. I rezultati urinokulture su bili u redu, bar tako mi je receno. Na kraju nalaza je zapisano da patogene bakterije nisu izolovane...Pa, me interesuje da li bi se hlamidija,mikoplazma ili ureaplazma mogle primetiti putem urina ili je za to bas potreban bris sekreta?