Zamena za Dovicin

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Helena.R.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 15, 2007 12:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Zamena za Dovicin

Post od Helena.R. »

U toku sam terapije zbog hlamidije, popila sam turu Ciprocinala 2x10 dana, sad bih trebala piti Dovicin isto 2x10 dana, ali ja kad sam popila prvu tabletu (kapsulu) bilo mi je uzasno muka i lose...... ja to vise necu a stavim u usta!!! Posle ture Dovicina, treba da pijem Hemomicin 2x7 dana. Sta sad da radim? Imam 26. godina, teska sam samo 44 kg, visoka 162 cm. Da li da smanjim dozu Dovicina (otvorim kapsulu i izbacim malo praha...??), nisam pametna, ali celu kapsulu nema sanse da podnesem. Ili da predjem na Hemomicin, dok ne nadjem zamenu za Dovicin, neki lek koji nije iz grupe tetraciklina...???
Mr.No
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 9:41 pm

Post od Mr.No »

Najnovija istraživanja su pokazala da je za lečenje Hlamidije dovoljna ''single '' doza Hemomycina - cela kutija ojednom (jedna po jedna kapsula na oko pola sata a ne sve odjednom bukvalno - odjednom u istom danu! :))
2x7 dana Hemomycina ? :roll:
Helena.R.
Novi član
Novi član

Post od Helena.R. »

Ja sam pricala sa jednim urologom (iako sam zensko :)) koji mi je rekao da se hlamidija ne moze izleciti Hemomicinom za tri dana kao sto to ginekolozi prepisuju, (ja sam u aprilu prosle godine bila pozitivna na hlamidiju i pila sam hemomicin tri dana i posle mi je nalaz 2 puta bio negativan (dve nedelje nakon zavrsetka terapije i ponovo nakon 4 meseca, dakle, po svojoj logici sam izlecena).
U januaru ove godine sam imala nezasticen odnos sa momkom koji je posle 5, 6 dana uradio test i bio je pozitivan na hlamidiju! Urolog mu je napisao semu lekova koju treba da pije (napisala sam je u svom prethodnom pitanju) i rekao da to vazi i za mene (posto i ja sad sigurno ponovo imam hlamidiju). A takodje mi je rekao da se u 70% slucajeva lecenja hlamidije tri dana Hemomicinom (1 kapsula na 12 sati), hlamidija samo potisne, pritaji, a ne izleci se, i da se sama vrati posle odredjenog vremena.... A na testovima bude lazno negativan rezultat.
Mr No, nisam cula za tu varijantu sa Hemomicinom na svakih pola sata, malo se bojim da to probam, a opet, "davljenik se i za slamku hvata...", pa cu mozda i probati, ako niko nista ne predlozi....
Svakako da nameravam da, mesec dana posle terapije, uradim PCR test. Samo, KOJE TERAPIJE, kad ne podnosim Dovicin?? Ne mogu da pravim pauzu posle Ciprocinala, da li da predjem na Hemomicin? Izludecu....
Mr.No
Stalni član
Stalni  član

Post od Mr.No »

U svakom slučaju treba da se posavetuješ sa urologom ali nekim iskusnim! Za ''single dose'' će ti svi iole upućeni reći i tako se Hemomycin uzimao nakon terapije tetraciklinima. Sada tvrde da je samo to dovoljno ?!? ko će ga znati.
Što se tiče takvog načina uzimanja Hemomycina - ne boj se, on se tako i uzima! Eventualno, posle velike količine Dovicina recimo, dovoljno je i 4 kapsule ''odjednom''!
Što se tiče testiranja tek posle 3 negativna testa ( I posle najmanje mesec dana, pa opet nakon mesec dana pa nakon min. 3 meseca!) možeš biti koliko -toliko sigurna u nepostojanje te napasti. Iz mog iskustva, ne preporučujem DIF metodu zbog izuzetne subjektivnosti koja je prisutna u toj metodi... ELISA, PCR... to su objektivne metode! Takođe, u velikom krugu izbegavaj laboratoriju BioMedica na Slaviji i dr. Pricu !!!
Helena.R.
Novi član
Novi član

Post od Helena.R. »

Mr. No, a sta mislis da normalno uzimam Hemomycin na 12 sati, dve kutije tako da utrosim, pa onda da nastavim sa Eritromicinom (za taj lek sam procitala na temi Urologije, post od "Lepljive"), pitacu u apoteci kako se uzima. I to bi bilo to. Dakle ukupno 2 kutije Ciprocinala, 2 kutije Hemomycina i taj Eritromicin. Ili da jednu kutiju Hemomycina popijem normalno na 12 sati, a drugu na recimo, svaka 2 sata? (Ali imam strah da mi ne bude muka, kao od Dovicina).
Moram da menjam semu koju mi je rekao taj urolog, jer mi je prejak Dovicin. Samo, daj Boze da normalno podnesem Eritromicin.
Mozda ce ovo nekome zvucati kao sve na svoju ruku, ali kontam da bi mi i bilo koji lekar, otprilike tako, zamenio moju prvobitnu terapijsku semu.
A posle, sto se tice testiranja, kontam da sacekam mesec dana, pa onda da uradim PCR metodu, jer je najsigurnija, a onda ako je negativan rezultat, koliko sam citala po forumu, nema potrebe da se dalje testiram. Ali, o tom, po tom.......
Inace, nemam overenu zdr. knjizicu, pa mi ne ginu privatnici, a nemam para za njihove savete. Onog urologa sam preko jednog momka imala prilike da saslusam i to je sve.
Mr.No
Stalni član
Stalni  član

Post od Mr.No »

Ne moraš da ideš kod privatnika, cena pregleda u kliničkom centru ili VMA je oko 800 din za običnog specijalistu pa do oko 1200 za dr.sci.med.
Ako si spremna da za PCR daš oko 3500 onda ti ovo neće biti mnogo, nadam se! Ne truj se na pamet antibioticima. 2 kutije Hemomycina su mnogo i kada se uzima kombinovan sa ostalim antibioticima, uzima se na kraju odjednom - 1 kutija! Eritromicin jeste lek izbora ali se on obično teže podnosi od Doksiciklina (bar kad je želudac u pitanju!!!), probaj ako želiš ali ti ipak savetujem da prvo odeš kod lekara!!!
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

...

Post od nenadns »

da, slazem se sa ovim, eritromicin je jos tezi za stomak od dovicina, mada tebi ce mozda odgovarati, nikad se ne zna. Hemomicin nemoj uzimati vecu dozu od 1 grama odjednom, jer ces se trovati velikom dozom, a efekta nece biti, jer je za hlamidiju dovoljan 1 gram. Postoje razlicite seme za ovaj lek, ali prvi put cujem da neko pije celu kutiju odjednom. Doza od 1 grama mora da se ponovi posle 7 dana i jos jednom posle 7 dana, ukupno 3 puta. Hlamidija se razvija u ciklusima, pa je potrebno nekoliko doza od 1 grama da bi se ubila.
Helena.R.
Novi član
Novi član

Post od Helena.R. »

Moram reci da sam ja vec u toku sa Hemomycinam na 12 sati, juce sam krenula popila po 2x po jednu, danas sam uzela trecu kapsulu i ostalo mi je tri, da li da do kraja danasnjeg dana uzmem te tri preostale (sto je ukupno 1 gram za danas), pa posle nedelju dana ponovo uzmem 4 kapsule u toku 1 dana, pa opet posle nedelju dana opet tako uzmem 4 kapsule (kao sto ste mi predlozili)?
Ili da to ipak bude tri dana na 12 sati, pa pauza 7 dana, pa opet tri dana na 12 sati?
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

Post od nenadns »

dosta lekara prepisuje tu dozu 2x1 na 12 sati, obicno 2 kutije. Medjutim, hlamidija se ubija velikim dozama, malim dozama se postize slab efekat. Ono sto ja mogu sad da vam predlozim posto ste vec poceli terapiju, to je da je nastavite tako 2x1 na 12 sati, ukupno dve kutije, ili da nakon prve kutije napravite pauzu 7 dana i onda popijete odjednom dozu od 1 grama, pa posle 7 dana ponovo dozu od 1 grama. Samo bih naglasio da treba popiti 4 kapsule odjednom, a ne da se rasporede u toku dana
blablaman_2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 1:55 am

Post od blablaman_2 »

Ono sto treba reci da svaka terapija navedenim lekovima mora biti sa obiljem Prirodnog meda-najvise zbog jetre stiteci je u toku terapije a izbegavati masnu hranu jer masnoce unistavaju jetru i umanjuju ucinak lekova
Helena.R.
Novi član
Novi član

Post od Helena.R. »

Napravicu pauzu od 7 dana posle ove prve kutije, pa cu onda popiti 4 odjednom, pa opet 7 dana pauze, pa 4 odjednom, nadam se da ce mi jetra preziveti! :roll:
Puno vam hvala svima na savetima i dobroj volji da pomognete!
numanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:46 pm

Post od numanja »

Popio sam vec tri ture lekova i opet sam pozitivan!Pio sam viziren,dovicin,marocen,hemomicin i eritromicin sad bi trebalo da pocnem da pijem cetvrtu turu lekova.
Da li neko moze da mi predlozi neku efikasniju kombinaciju?Primetio sam da mi pomaze hemomicin i dovicin(viziren)ali neznam koji treci lek da uklopim uz ova dva :(
Helena.R.
Novi član
Novi član

Post od Helena.R. »

Ja nisam kompetentna da ti odgovorim, ali iz ovde gore navedenih odgovora, mozes zakljuciti da probas sa Hemomycinom sa pauzama, kako su i meni preporucili, a pre toga mozes uzeti Ciprocinal od 500mg, na 12 sati, 10 dana, to su ti dve kutije. (jedna kosta 490 din.)
Opet kazem da nisam uopste strucna, ali bar da ti dam neki predlog. Strasno mi je kad cujem da ti svi oni lekovi nisu pomogli!!! Nadam se da si ih pravilno uzimao, Hemomycin i Dovicin se ne uzima istovremeno sa mlecnim proizvodima, preparatima gvozdja i kalcijuma.... Uzima se min. sat vremena pre, ili min. 2 sata posle obroka, na 12 sati...
numanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:46 pm

Post od numanja »

e hvala Helena.R.
stadakazem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 10:25 pm

Post od stadakazem »

Prvi put sam na ovom forumu, trazeci (guglajuci) da nesto nadjem o hlamidiji naleteh na njega. Necu da davim s pricom, bicu kratak.
Radio sam test na hlamidiju standardnom metodom putem uzimanja brisa, i test je bio negativan. Posto sam ja bio ubedjen da imam hlamidiju (jer sam mesecima imao nezasticen seks sa devojkom kojoj je otkrivena hlamidija) otisao sam ponovo na testiranje i test je opet bio negativan. Medjutim, lekar mi je otvoreno rekao da takvi testovi nisu pouzdani i da je jedini pravi pouzdani test PCR metoda putem urina. Nasao sam laboratoriju koja to radi, (ne)prezalio 3500 din i uradio test. Bio je pozitivan. Ipak sam imao hlamidiju.
E, ono sto mene sada zbunjuje je to sto SVAKI LEKAR prepisuje RAZLICITU terapiju, lecenje, lekove, doze...Svako ko se lecio od hlamidije, lecio se na razlicit nacin, razlicitim lekovima (ne govorim o trudnicama, nego uopste), Neke terapije traju desetak dana, neke mesecima...Mnogi se jos uvek nisu ni izlecili.
Zanima me zasto ne postoji UNIVERZALNA terapija koja je dokazano efikasna, a ako postoji molim ljubazne lekare da je podele sa nama. Hvala unapred
Odgovori