Velika nedoumica...

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mr.Goku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2016 11:19 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Velika nedoumica...

Post od Mr.Goku »

Prije par mjeseci su mi se na rukama (na prstima) pojavile dvije male bradavice (nekoliko milimetara u precniku). Nakon toga sam malo istrazivao i shvatio da su one zapravo simptomi nekog oblika HPV virusa koji se prenosi polnim putem. Ja koji nikad nisam do sada imao polni odnos, ne znam na koji nacin sam mogao da dobijem te bradavice?? :cry:

Uz to, od kada sam bio dijete (9 godina), na penisu su mi se pojavile neke male izrasline, za koje ni dan danas (17 godina), ne mogu da tvrdim sta su.

http://www.atoute.org/images/penis/zizi%20gras.jpg - na istom mjestu kao na ovoj slici koju sam nasao na forumu ovdje, samo manje zastupljeno

http://www.atoute.org/images/penis/fordyce1.jpg - i ovo na tijelu penisa (takodje slika sa foruma), dosta zastupljeno. Za ovo neki kazu da su Tisonove zlijezde, ali bih ipak da provjerim i da budem siguran.

I posto sam sada sve ovo ispricao, da li ima neke povezanosti svega ovoga sa bradavicama na rukama?? Molim vas da mi objektivno odgovorite na ove nedoumice kako bih na vrijeme preduzeo neke mjere povodom toga. Hvala vam unaprijed!! :)
Andrej RU
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 21, 2016 10:38 pm
Kontakt:

Re: Velika nedoumica...

Post od Andrej RU »

Bradavice se zaista nastaju zbog HPV virusa koji se nalazi na novcu, tipkama ATM, kvakama na vratima itd. Moze se prenesti ovaj virus na polne organe kad ih dodirujete.

Nisam takav strucnjak za dermatologiju ali smatram da nijesu to bradavice od HPV na slikama.
Moj sajt na ruskom jeziku www.happydoctor.ru
Mr.Goku
Novi član
Novi član

Post od Mr.Goku »

Hvala na odgovoru!

Volio bih da dobijem jos neko misljenje ostalih, hvala.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Мени се чини да се ради о поткожним кореновима длака које не могу да израсту због непрестаног трења коже о гардеробу - за другу слику. За прву слику не знам.
Mr.Goku
Novi član
Novi član

Post od Mr.Goku »

Hvala, moze li mi neko dati sigurno misljenje na ovo sto sam pitao. Bas me interesuje, pogotovo jer sto su mi se i na rukama pojavile dvije bradavice (ne tako davno), a ovo na genitalijama imam od kad znam za sebe (bukvalno)...
Odgovori