Ovako devoci su dijagnostifikovani kondilomi, ispostavilo se da ih je imala vec vise od godinu i po, ali posto joj je jedan ginekolog rekao da ih ima,a drugi da nema, poslusala je pogresan savet tj. drugog. Sta je tu je, mi smo zajedno oko godinu dana i u to vreme smo imali seksualne odnose uglavnom bez kondoma*. Njen ginekolog mi je prporucio da odem u Dz. Vasingtona da se i sam prekontrolisem, sto sam i uradio.
Ono sto sam tamo iskusio je bio odnos prema pacijentu koji mislim da ne bi prosao ni u zatvorskoj ambulanti CZ (pogotovo kada je stvar malo osetljivija kao ova). Predposavljam da je do lekara koji me je pregledao i da nisu svi takvi. Pogledom sa oko 1,5m lekar je ustanovio da ne vidi nista, i da nisam insistirao na nekim pojasnjenjima vise od ove recenice ne bih ni dobio. Ovaj pregled se poklopio sa pojavom nekog tackastog crvenila na glansu (koje mi se vec desilo nekoliko puta u zivotu i samo je prolazilo za dan dva). Pa sam na konto toga uspeo da izmolim bris, koji je radjen ezom na nacin na koji ce eza pre pohvatati bakterije iz vazduha nego sa sluzokoze, nalaz negativan a na sta ne mogu procitati (ne pricam uzaludno radio sam u mikrob. labu). Inace eza je isla i u mokracni kanal penisa to me je nesto zabolelo kada sam dosao kuci ladno sam primetio da je sluzokoza zidova kanalica unutra ponegde slepljena odvojio sam je stapicen za usi, sto je bilo bolno (sta je to ?).
I od prilike to je to, za kondilome sam jos iscupao recenicu dodji kada se nesto pojavi tretiracemo.
Za mene je ovo neozbiljno i ne osecam se dobro, pogotovo sto mi je ovo jedini seksualni partner, i znam da HPV nije mnogo opasan ali bi mnogo vise voleo da ga nemam. Tako da bi voleo da odem da se negde ljudski pregledam, vise u smislu saveta, jer ocigledno nista vidljivo nemam na povrsini glansa. Inace ono crvenillo sam sredio/ili se ono samo sredilo, kombinacijom nistatina i embecina za dve veceri.
* za onaj kondom imam problem jer mi standardne velicine ne pasuju, probao sam i onaj inotex koji kao ima extralarge, koji je iste velicine kao durex sto ne vredi preuski su, ako imate neki predlog gde u bg naci vece kondome bio bi zahvalan