Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
imam stalnu vezu, ne "brljamo" ni ja ni ona , i devojka od pre mesec dana pocela da oseca neke bolove u donjem delu stomaka, i peckanje i svrab na stidnim usnama.... pre neki dan otisla kod ginekologa, uradili joj pregled i briseve, i sad ceka rezultate... ginekolog rekao da se i ja pojavim sa rezultatima mog brisa.... i evo, malopre podigao rezultate, uradjen je na hlamidiju, mikoplazme i ureaplazme, ako sam dobro procitao nazive, svi rezultati negativni..... sta to moze biti onda kod nje? ako je neko imao slicna iskustva......
Bakterijska upala, gljivice usled pada imuniteta, neka vaginoza koju s vremena na vreme svaka zena ima...
Sachekajte rezultate i vodite rachuna o higijeni organa, oboje, ako je sklona takvim upalama obavezno da vodite rachuna da nishta nechisto, prsti, ruke, bilo koji predmet, sex toy ili vash polni organ bude prljav.
A sve ostalo je do nje, neka koristi pamuchni vesh, peglanej vesha, ne meshanje sa drugim veshom, redovna higijena, prochitejte vishe o tome u temama Sta svaka zena MORA da zna u Ginekolodiji!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
kaze da nikada pre nikakvih problema nije imala, ali je u zadnja 4 meseca dva puta imala neke prilicno teske stomacne gripove, pa jedino ako joj od toga nije pao imunitet.....
u utorak ide na kontrolu, pa cemo videti....
stomachni gripovi su praceni dijarejom i povracanjem, ako su uchestali naravno da ce poremetiti imuni odgovor organizma, ako se ponavljaju chesto neka se obrati gastrenterologu, uradi neophodne analize, i nadam se da je i to pomenula svom ginekologu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.