vakcina i kontakt

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
marija26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 3:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vakcina i kontakt

Post od marija26 »

Da li je tacno da postoji vakcina protiv kondiloma?

Da li postoji pristojna sansa da kondilomi nisu preneti ukoliko
je koriscen kondom i ukoliko nije bilo jakog trenja koze na kozu u toku seksa? Da li je ipak potreban grublji kontakt sluzokoze ili koze?

Unapred hvala
m
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

...

Post od nenadns »

Vakcina postoji i to protiv nekoliko tipova HPV, koji imaju kancerogeni potencijal, protiv ostalih vakcina ne deluje.

Da li ima kod nas i u kojoj kolicini i pod kojom cenom to ne znam.

Ali, ako opravdano sumnjate da ste dosli u kontakt sa HPV virusom, onda je prakticno kasno za vakcinu, jer ona je pre svega za sprecavanje infekcije, ima vrlo mali efekat, skoro nikakav kod lecenja vec zarazene osobe.

Virus je toliko sitan, da vlada misljenje da ni kondom nije siguran, jer moze da prodje kroz pore kondoma. Tako da postoji mogucnost da je doslo do kontakta sa virusom u vasem slucaju, medjutim treba reci da kod osoba sa jakim imunitetom, u vise od 60% slucajeva organizam sam odbaci virus, tako da ni ne znate da ste nekada i bili u kontaktu sa virusom.
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

...

Post od nenadns »

Vakcina postoji i to protiv nekoliko tipova HPV, koji imaju kancerogeni potencijal, protiv ostalih vakcina ne deluje.

Da li ima kod nas i u kojoj kolicini i pod kojom cenom to ne znam.

Ali, ako opravdano sumnjate da ste dosli u kontakt sa HPV virusom, onda je prakticno kasno za vakcinu, jer ona je pre svega za sprecavanje infekcije, ima vrlo mali efekat, skoro nikakav kod lecenja vec zarazene osobe.

Virus je toliko sitan, da vlada misljenje da ni kondom nije siguran, jer moze da prodje kroz pore kondoma. Tako da postoji mogucnost da je doslo do kontakta sa virusom u vasem slucaju, medjutim treba reci da kod osoba sa jakim imunitetom, u vise od 60% slucajeva organizam sam odbaci virus, tako da ni ne znate da ste nekada i bili u kontaktu sa virusom.
Odgovori