TERAPIJA - KLAMIDIJA

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
andjela_paris
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 11:34 am

TERAPIJA - KLAMIDIJA

Post od andjela_paris »

:D Saljem vam osmeh za pozdrav jer sam nova na forumu ali mi nije do smeha...
Citala sam sta su drugi pisali i zaista ima mnogo ljudi koji imaju isti problem ali imaju i problem kako da ga rese. Nekako ispada kao "koliko lekara-toliko terapija".
U Francuskoj jos uvek nemam reseno pitanje zdravstvenog osiguranja i na to cekam svaki dan ali ne ceka i klamidija. Nakon davanja brisa i utvrdjivanja pozitivnog testa na klamidiju i kod mene i kod mog decka u Beogradu njemu je prepisana Nistatin krema a meni Sumamed i vaginalete.

Nakon terapije nista bolje samo gore.

Sekret postaje jaci u svakom smislu.

Francuski lekar prepisuje Izilox. Samo meni??!! decku kremu...

I posle te terapije nista...

Lekovi, brisevi, vaginalete sve kosta uzasno i uz kada sam poslednji put prilikom menstruacije stavljala tampon koje koristim godinama u tu svrhu napipam nesto unutra kao tvrda ispupcenja i PREPADNEM se!
To moze da bude od nelecene klamidije ali ne znam sta je to sada!
Ja sam se toliko uplasila da mi i sada dok vam pise drhte ruke... :o

Da li je DOVICIN - DOKSICIKLIN u Francuskoj ili kako pod kojim imenom da ga kupim? Azytromicin je Azytromicin pretpostavljam i ovde ali DOVICIN sigurno nije pod tim imenom.

Moze li mi neko ko se izlecio ponoviti terapiju sa tacnim dozama?

Znam da je pisano vise puta ovde ali sam se skroz useprtljala sa nazivima i neka vam ne bude tesko da mi ponovite molim vas;

I da li neka devojka ili zena zna sta se to desava sada u mojoj onoj i kakvi su ti "zubici" unutra? Valjda nije rak grlica materice ili slicno?

Nismo imali odnose 3 meseca a problem se nakon dve godine zabavljanja i velike ljubavi javio nakon mojih lekova za jacanje imuniteta i njegovih antibiotika za nazeb i zubobolju...

Samo je odjednom buknulo. Pretpostavljam da je neko od nas dvoje vec imao klamidiju i ona se razbuktala prilikom uzimanja medikamenata.

Od sveg srca vas pozdravljam i nestrpljiva cekam pored komp. da mi napisete odgovore.

c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

POzdrav,
slusaj,kod hlamidije postoji osjetljivost na antibiotike i cesto je potrebno dugotrajno i slozeno antibiotsko lijecenje da se ista iskorijeni.
Doksiciklin je genericko ime, kao sto je azytromicin za hemomicin. To su antibiotici iz dve razlicite grupe koji se mogu koristiti odvojeno ili serijski u terapiji.pokusaj jedno dve nedelje azytromicinom(sat prije ili dva sata poslije obroka) pa onda jedno dve nedelje dovicinom(ne treba ga uzimati sa mlijekom ili jogurtom).Isto vazi i za decka.
Najbolje bi bilo da se posavjetujete sa nekim specijalistom da vam on to rijesi.
Poydrav
andjela_paris
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 11:34 am

hvala borise

Post od andjela_paris »

Hvala Borise sto si mi odgovorio.
Ja sam ovde na forumu upravo zbog toga sto sam bila na dva pregleda i u Beogradu-Dz.Vasingtona i ovde u Parizu i njihove terapije mi nisu pomogle. Koliko sam videla niko nije pomenuo taj Izilox a Sumamed pominju redje cini mi se;
Zelela bih da i ja i on pocnemo tu terapiju sa Dovicinom duze i Hemomicinom na pocetki kako sam shvatila.
Jer to najuspesnija kombinacija do sada?
Nama je ustanovljena hlamidija (pisala sam do sada klamidija) nakon davanja briseva i to...
Kada sam lekaru u Beogradu pomenula to unutra on je rekao nije to nista to ce proci kada se izlecis. Ali nesto sam sumnjicava da to prolazi tek tako i uplasena naravno.
Cekam te papire za zdravstveno a do tada da "izgutamo" jednu antibioticku turu kombinaciju koju su mnogi koristili...
Mozes li mi ti ili neko drugi odgovoriti za nas dvoje koliko to kutija i cega treba da kupimo?

Hvala svima i izvinite jos jednom sto se tema ponavlja ali pretpostavljam da ce i nekome drugome biti od koristi kada se nadje u kostac sa ovim zaista velikim i dosadnim problemom.

Poljubac,

ups ne, pozdrav...
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

Andjela ovo sam pisao u temi UROLOGIJA gde ima puno o klamidijama ali evo ponovit ću opet i ovde :

Za izlečenje klamidije dovoljno je koristiti samo DOVICIN i to 2x1 tabletu u trajanju od 20 dana a ne 10 ili 14 dana ! Ovo govorim zato što sam je ja uspeo izlečiti baš na taj način. Dakle jako je važno uzimati dovicin na svakih 12 sati narednih 20 dana.

Uz terapiju s DOVICINOM obavezno piti što više tečnosti odnosno vode barem 2,5 litra dnevno jer klamidija se nalazi u čauri i na taj način omogućavate antibiotiku da lakše prodre kroz tu njenu čauru a isto tako ubrzavate njeno izbacivanje putem mokraće. Pri tome koristiti nešto za jačanje imuniteta , barem vitamin C.
Na proveru da li ste izečeni idite 40 dana od poslednje popijene tablete jer ako to uradite pre moguće je da će rezultati biti lažno pozitivni a vi iznervirani zbog mrtvih klamidija koje se eventualno još uvek nalaze u vašem telu.

Sve ovo što sam vam napisao mi je prenela moja doktorka i doktorka koja je magistrirala na klamidijama a koja radi u labortoriji na analizi.

Možete vi piti terapiju i 14 dana ali onda ne možete biti sigurni u rezultat ! Problem kod klamidije je da u ponovljenim lečenjia antibioticima stvara probleme a naročito kod žena tako da se može desiti začepljenje jajovoda , te sam vam zato i napisao predlog za lečenje dve jako dobre doktorke.

Takodje nemojte padati na fore da naši lekovi nisu dobri što sam čitao takodje po forumu od drugih koji su se lečili od klamidije - to naravno nije tačno !
Da li se Dovicin u Francuskoj isto tako zove mislim da NE ! Oznaka leka kao u ovom slučaju Dovicin-a je zaštitno ime leka određene farmaceutske kuće koja ga pravi ali je zato generičko ime jednako svugde u svetu i njegovo generičko ime za slučaj da ga kupujete tamo u Francuskoj je : DOKSICIKLIN i tako ćete dobiti DOVICIN pod nekim dugim imenom koje dakle zavisi od toga kako ga je nazvao dotični proizvođač tamo gde ga kupujete .

Ovo generičko ime sam pronašao na sajtu da bih vam olakšao da lakše dodjete do njega i to na adresi :

http://www.galenika.co.yu/proizvod.asp?sifra=FGL0444

pa proverite i sami !

Dakle ukratko još jednom, terapija treba da bude :

Dovicin 2x1 dnevno na 12 sati 20 dana
Piti vodu najmenje 2,5 litara dnevno
Koristiti vitamin C
Uraditi test nakon 40 dana od prestanka uzimanja terapije !

Kod nas Dovicin čini mi se košta 50-60 dinara pakovanje koliko se ja sećam pa vam treba pa kutija za jednu osobu.
Terapija je ista i za vas i za partnera !

Mogući kontraefekti su pojačane vaginalne gljivice zbog uzimanja puno antibiotika te se preporučuje koristiti i nešto protiv gljivičnih oboljenja za vreme terapije mada ja to nisam koristio kao ni moja partnerka i hvala bogu da nismo imali te efekte !

Eto, toliko i srećno !
moony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 02, 2007 12:53 pm

Post od moony »

Od danas i ja pijem dovicin... Zanima me sledece - pise da se pije 2x1 (znaci 2put dnevno jedna) a u uputstvu pise dve odjednom. Ta terapija vazi za ljude preko 60 kg, ja imam 56; da li onda da pijem na 12 sati jednu ili na 24 h jednu?

Hvala unapred...

M.
fikuscar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 1:58 am

Post od fikuscar »

moony napisao:Od danas i ja pijem dovicin... Zanima me sledece - pise da se pije 2x1 (znaci 2put dnevno jedna) a u uputstvu pise dve odjednom. Ta terapija vazi za ljude preko 60 kg, ja imam 56; da li onda da pijem na 12 sati jednu ili na 24 h jednu?

Hvala unapred...

M.
iako si do sada zavrshila sa terapijom; 2X1 tj. na 12 sati po jedna.

danas sam i ja dobio istu terapiju, a imam 8 kg vishe od tebe.
Odgovori