svrab u mokraćnom kanalu

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 06, 2006 12:39 pm

svrab u mokraćnom kanalu

Post od kina »

Dobar dan,molim za pomoć.

Muškarac sam,imam 28 god,imam stalnu devojku ali pre mesec dana sam imao odnos sa drugom ženom.Par dana posle toga počeo sam da osećam skoro neprimetan svrab u mokraćnom kanalu koji se svakim danom pojačavao.Svrab je oslabio i sad me malo pecka pri mokrenju, i iz penisa mi izlazi providno-beli sekret. Peckanje nije ozbiljno,ali zabrinjava me stalno vlaženje penisa.

Zanima me o kojoj se bolesti radi i kako se leči.

Unapred zahvalan
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

To je verovatno uretritis (zapaljenje mokraćne cevi).
Može da bude:
1.gonoroični - triper, izaziva ga bakterija Neisseria gonorrhoeae - čita se najserija gonoreje ili
2.negonoroično - više uzročnika Chlamydia trachomatis (hlamidija trahomatis) ili Ureaplasma urealyticum, zatim Trichomonas vaginalis ili nespecifične bakterije ženske genitalne flore.
Da li je to ili nije, a i koje su bakterije krive pokazaće ti mikrobiološka analiza uretralnog brisa.
Leči se tek kad se vidi šta je.
Uzdrži se od seksa sa partnerkom dok definitivno ne utvrdiš o čemu se radi.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

Post od MYCA »

hm... lici mi na hlamidiju...
Dzibily
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 5:02 pm

Post od Dzibily »

Eh, da si malo pretrazio prije nego sto si pisao, vidio bi da je prije nekih 2-3 mjeseca jedan momak imao skoro identican problem...
Elem, uradio je bris, bila je hlamidija, sto ne znaci da je to isto i tebi. Nego nista strasno, knjizicu u ruke i na bris pa se javi! :)

Pozz!
helada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 04, 2010 10:06 am

Re: svrab u mokraćnom kanalu

Post od helada »

pozdrav svima, prvi put sam na ovome forumu, i imam jedno pitanje, dva dana vec mom decku se pojavilo blago peckanje svrab unutra, ne traje stalno naidje na trenutke, posle odnosa ga najvise svrbi. Ja nemam nikakve simptome, zanima me da li neko zna da li je to nesto iopasno ili je samo neka prolazna infekcija.
Odgovori