Pozdrav.
Imam jedno pitanje za vas.
Vec sigurno jedno godinu dana imam neke male.. nisu ni bubuljice.. nesto sasvim drugo, samo je koza "izbacena" na tim mestima, i prilicno je tvrdo u sredini, kada ih pritisnem notkima... i pri pritisku imaju bleđu belu boju (slicno gnoju). Nekada znaju da svrbe i dosta je izazivajuce, sto vise cesam - to vise svrbe.
evo kako izgledaju:
(jedna i druga strana testisa)
jedna: http://img822.imageshack.us/img822/8932/98218258.png
druga: http://img88.imageshack.us/img88/8894/15831555.png
nisu bolne, samo svrbe, i to dosta retko... nemam nekih posebnih problema, ali bi vise bio srecan da ih nekako mogu ukloniti.
kada svrbe, svrbe samo na jednoj strani (desno - druga slika), i to samo ona dva donja, koja su malo crvena i nesto malo tvrdja od gornjih.
sa drugom stranom uopste nemam problema i vec se ne secam kad me je svrbelo tamo.. a i vidi se da nisu opste crvene i izgledaju kao da su suve.
dakle, pitanja su:
- sta je to opste?
- da li je opasno po zivotu, ili na bilo koji nacin manje/vise?
- da li se mogu ukloniti i na koji nacin?
napomena: jos nisam imao seksualne odnose i imam 16 godina.
Unapred zahvalan na odgovoru!
Sta bi ovo moglo da bude? (sa slikama)
Re: Sta bi ovo moglo da bude? (sa slikama)
to je potpuno normalno za kozu genitalija obraslu dlakama...vezano je za folikul dlake i sebacealne zlezde...otprilike nesto kao bubuljica, pa ponekad moze da bukne bas kao i ona, verovatno te tad zasvrbi...kod nekih muskaraca su one naglasenije, kod nekih manje, kod nekih se ne primecuju, nije znaci nikakva bolest, nimalo nije opasno, dakle potpuno normalna pojava, i nema potrebe leciti...nema razloga za brigu, opusti se, sve je kako treba! 

hvala na brzom odgovoru! 
inace da, kada blize pogledam pored svake se nalazi koren dlake, ili dlaka viri iz same "bubuljice"...
pozdrav

inace da, kada blize pogledam pored svake se nalazi koren dlake, ili dlaka viri iz same "bubuljice"...
pozdrav
A mom decku su se pojavile bubuljice ali u predelu malog stomaka bas iznad penisa i mosnica, ima par sitnih i jednu veliku(velicine veceg dugmeta)i jako ga boli ta bubuljica i tvrda je na dodir ona je bas iznad penisa bas na onom delu gde je koza tanka i osetljiiva.sta to moze biti i kako to leciti?a malo visnje ima sitne crvene bubuljicice(ne deluje kao herpes i ne svrbi ga i ne pece samo ga boli ta jedna veca
da li neko mozda zna sta je to bas bi mi znacio neciji savet kako da mu pomognem da se resi tih bubuljica
mom decku se ta bubuljica jos povecala i jako ga boli?mora kod lekara ali ne moze da dobije slobodan dan ne znam sta da radi dok ne ode kod lekara da nije to mozda neki cir?tj da li moze tu da izadje cir
moze...moze da bude i samo bubuljica koja se malo vise zagnojila, mozda uralsa dlaka, mozda neka infekcija...dok se ne pogleda ne moze neki konkretan savet da se da...